ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε όχι καλή μέρα

Το νικηφόρο σερί του 2020 σταμάτησε (1-1) απέναντι στον Αίαντα Σούρπης στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου με τους Κυανόλευκους να μένουν έτσι στο "-2" από την κορυφή
Σε όχι καλή μέρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Οι Κυανόλευκοι ξεκίνησαν επιθετικά και προηγήθηκαν νωρίς στον αγώνα με τον Γάρο (10`) αλλά μετά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων στο 22` με τον Θ. Κατσαβριά ο Ρήγας άργησε να φανει ξανά απειλητικός και χρειάστηκε δύο εκπλήκτικές αποκρούσεις του Καλαϊτζίδη σε τετ α τετ για να κρατήσει το βαθμό, ενώ απώλεσε τεράστια ευκαιρία με τον Κουκουτσέλο για να "κλέψει" το παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Συνθέσεις: 

Ρήγας Φεραίος (Σταματίου): Απ. Καλαϊτζίδης, Αλμασίδης, Γκίνης, Ιωάννου, Κακάνης (67` Ράπτης), Σουγκάρης ( 79` Χρ. Σταματίου), Κουτσώνας (46` Γουτούλης), Γάρος, Καραγιάννης, Καρακίτσιος (67` Κουκουτσέλος).

Αίαντας Σούρπης (Σιαμέτης): Χαλάτσης, Μιχόπουλος, Σιαμουρδάνης, Πλαβός, Τσιάμης (65` Κ. Κατσιαβριάς), Μπιρτσάι, Δημητρίου (90+3` Αργυρόπουλος), Παπανικολόπουλος, Γ. Ξηροκώστας (87` Ευ. Ξηροκώστας), Θ. Κατσαβριάς, Αραπίτσας.

Διαιτητική τριάδα: Δημητριάδης, Αντωνίου, Κ. Τασιόπουλος.

Στιγμιότυπο της αναμέτρησης/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Η ομάδα του Κώστα Σταματίου μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Καρακίτσιος πέρασε με εκπληκτικό "σομπρέρο" τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλό του και σούταρε με το δεξί από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (5`) ο ίδιος παίκτης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας στη σέντρα του Αλμασίδη από τα αριστερά, όμως η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δυανύοντας το δέκατο λεπτό της αναμέτρησης η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε σε μία φάση διαρκείας. Ο Σουγκάρης γέμισε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Καρακίτσιος διεκδίκησε τη μπάλα με αμυνόμενο στο δεύτερο  δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε αριστερά στον Γάρο που πλάσαρε με τον Χαλάτση να πέφτει και να απομακρύνει, στο ριμπάουντ ο Καρακίτσιος σούταρε με τον γκολκίπερ του Αίαντα να απομακρύνει ξανά, κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή με τα πόδια, με τον Γάρο να ακολουθεί τη φάση και να σουτάρει δυνατά από κοντά νικώντας αμυντικούς και τερματοφύλακα για να ξεκινήσουν έξαλλοι πανηγυρισμοί στο Βελεστίνο, 1-0.

Οι δύο επόμενες στιγμές ανήκαν και πάλι στον Ρήγα, με τον Ν. Καλαϊτζίδη να σουτάρει άουτ στο 13` και τον Καρακίτσιο (14`) να δοκιμάζει τα πόδια του απευθείας με φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει επίσης εκτός εστίας.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων που παρέμειναν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας (41 β.) έφτασε στο 22ο λεπτό. Ένα γέμισμα από φάουλ λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή έφτασε έξω από την περιοχή, ο Αραπίτσας πήρε τη γυριστή κεφαλιά, με τον Κατσαβριά να στοπάρει με το στήθος και με ωραίο γυριστό με το αρσιστερό να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Καλαϊτζίδη, πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-1.

Το γκολ "πάγωσε" τους γηπεδούχους που έχασαν το ρυθμό, την ωραία ανάπτυξη έως τότε και τις συνεργασίες τους. Χαρακτηριστικό πως η επόμενη φάση για τον Ρήγα ήρθε στο 71ο λεπτό με σουτ του Γουτούλη που έφυγε άουτ.

Πιο πριν αλλά και μετά τη φάση του Γουτούλη ο Αίαντας απώλεσε ευκαιρίες για να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους Κυανόλευκους. Αρχικά στο 65`, ο Αραπίτσας έπαιξε το "1-2" με τον Κατσαβριά εκτός περιοχής, ο φορ της Σούρπης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά αλλά το πλασέ του σταμάτησε κάθετα με το σώμα ο πορτιέρε του Ρήγα. Λίγο πιο μετά (69`), ο Γκίνης σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Αραπίτσα που πραγματοποίησε αρκετά εκπληκτικά σόλο στον αγώνα ενώ στο 71` το σουτ του Μπιρτσάι κατέληξε άουτ.

Η δέυτερη μεγάλη φάση για τον Αίαντα έψαχνε κυρίως τις αντεπιθέσεις με τους δύο του επιθετικούς, σημειώθηκε στο 84`. Ο Αραπίτσας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και "έσπασε" τελευταία στιγμή στα αριστερά για τον Κατσαβριά που σούταρε αλλά βρήκε μπροστά του και πάλι το "τείχος" του Ρήγα που ακούει στο όνομα Απ. Καλαϊτζίδης.

Κι ενώ οι φίλαθλοι στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου περιμένανε απλώς τη λήξη του παιχνιδιού, με τον Ρήγα να μη μπορεί να διασπάσει την άμυνα του Αίαντα, ο Αλμασίδης στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου προχώρησε από τα αριστερά στη γραμμή κι έβγαλε μια γλυκιά σέντρα, με τον Κουκουτσέλο αφύλακτο από τη μικρή περιοχή να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλάτση.

Τα ντέρμπι για τους Κυανόλευκους συνεχίζονται αφού σειρά έχει ο Σαρακηνός εκτός έδρας.

Η βαθμολογία της τετράδας των πλέι οφ μετά και την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής στην Α` ΕΠΣΘ:

  1. Δήμητρα Ευξεινούπολης 45
  2. Σαρακηνός 44
  3. Ρήγας Φεραίος 43
  4. Αίαντας Σούρπης 41