ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυανόλευκη σημαία στην κορυφή

Ο Ρήγας… γκίνιασε για 78 λεπτά στο Βασδέκειο μη βρίσκοντας λύση απέναντι στην αξιόμαχη Δάφνη με τον Γκίνη ωστόσο να λύνει τον "γόρδιο δεσμό" και τον Καλαϊτζίδη να διαμορφώνει στη συνέχεια το τελικό σκορ (0-2) μιας νίκης που φέρνει τους Κυανόλευκους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με συγκάτοικο τη Δήμητρα Ευξεινούπολης
Κυανόλευκη σημαία στην κορυφή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Η ομάδα του Κώστα Σταματίου είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ είχανε και σε καλή μέρα τον γκολκίπερ Αβδελά.

Μία κεφαλιά του Καραγιάννη που κατέληξε άουτ στο 14` και τρεις καλές στιγμές με τον Καρακίτσιο χωρίς ευτηχή κατάληξη στο  διάστημα 16-26` ήταν οι κυριότερες φάσεις του πρώτου μέρους, με την Δάφνη με τη σειρά της να βρίσκει ένα σουτ με τον Περεντίδη που κατέληξε άουτ.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, στην ουσία στο μισό γήπεδο, με το σουτ του Κακάνη στο 48` που μπλόκαρε εύκολα ο Αβδελάς στο 48` να είναι η μόνη καλή στιγμή που είχε καταγραφεί μέχρι και το 66ο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησαν οι... απειλές από μακριά αφού έτσι κι αλλιώς οι Βελεστινιώτες δεν μπορούσαν εύκολα να ημιουργήσουν κλασική ευκαιρία απέναντι σε μαζική άμυνα.

Ο κεραυνός του Σουγκάρη με το αριστερό από τα 30 μέτρα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας, ενώ ένα σουτ, αυτή τη φορά με το δεξί εκτός περιοχής, του ίδιου παίκτη, έφυγε μόλις άουτ.

Στο 74` ήταν η σειρά του Γάρου να δοκιμάσει το ποδί του αλλά το σουτ που επιχείρησε λίγο έξω από την περιοχή έφυγε επίσης για λίγο εκτός εστίας. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ζατσάι δύο λεπτά αργότερα για να έρθει η λύτρωση με τον Γκίνη κι έπειτα από ένα χρονικό διάστημα με αρκετά κόρνερ για τον Ρήγα που πίεζε αλλά και αγχωνότανε όσο περνούσε ο χρόνος.

Ο Αλμασίδης από αριστερά στο κόρνερ, έστειλε τη μπάλα στον... εναέριο χώρο της Δάφνης, εκεί ο έμπειρος στόπερ είχε τον σωστό συγχρονισμό και με δυνατή κεφαλιά σημείωσε το 0-1, με παίκτες και φιλάθλους των φιλοξενούμενων να πανηγυρίζουν.

Ένα σουτ του Πρεντίδη στο 80` έφυγε άουτ με τον Αβδελά στο 89` να κλείνει σωστά τη γωνία στον Γάρο που ήταν έτοιμος να σερβίρει γκολ.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών Κουκουτσέλος και Αβδελάς διεκδίκησαν τη μπάλα στην περιοχη, ο φορ του Ρήγα έπεσε, ο ρέφερι Σαρρής έδειξε την άσπρη βούλα, οι παίκτες της Δάφνης διαμαρυρήθηκαν με το Νίκο Καλαϊτζίδη στη συνέχεια (91`) να αποδεικνύεται ψύχραιμος για δεύτερη σερί αναμέτρηση μετρώντας "3χ3" από τα 11 βήματα και συνολικά τέσσερα τέρματα.

Εν κατακλείδι, με αυτή τη νίκη, όγδοη στο 2020 (η μία α.α.) σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο Ρήγας έχει καταφέρει να ανατρέψει μία διαφορά οχτώ βαθμών από τον Σαρακηνό (41 β.) και μάλιστα μετρώντας ανακατατάξεις στο ρόστερ. Πλέον ο ίδιος βρίσκεται στην κορυφή. 

Οι Κυανόλευκοι θα κληθούν να διαχειριστούν εκτός έδρας ντέρμπι στη συνέχεια του πρωταθλήματος για το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ. Πάντως, η επόμενη δοκιμασία είναι στην έδρα τους με τον τέταρτο της βαθμολογίας, Αίαντα Σούρπης (40 β.).

Δάφνη: Αβδελάς, Σιαμέτης, Τσέλος, Φιλοσόγλου, Λουκάς, Τζορμπατζής, Κακαλιάς, Λιόλιος, Μαρέδης (68’ Ρουσσάς), Περεντίδης (84’ Βαρελόπουλος), Τσιγαρίδας.

Ρήγας Φεραίος: Ανατολής, Αλμασίδης, Ιωάννου, Γκίνης, Κακάνης, Σουγκάρης, Ν. Καλαϊτζίδης, Ρακής (46’ Κουκουτσέλος), Γάρος (84’ Κουτσώνας), Καραγιάννης, Καρακίτσιος (68’ Ζατσάι).