ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του ΚΕΠ Υγείας στον Άγιο Γεώργιο

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στον Άγιο Γεώργιο Φερών, στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα της τοπικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου με θέμα "Όταν πονάει η ψυχή, το σώμα νοσεί "Ψυχοσωματικά συμπτώματα και αυτοάνοσα νοσήματα"
Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του ΚΕΠ Υγείας στον Άγιο Γεώργιο

Η εκδήλωση εντάχθηκε στη θεματική ενότητα ημέρες ψυχολογίας του ΚΕΠ Υγείας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παπαρούνας, η τοπική σύμβουλος Αγ. Γεωργίου, κ. Αφροδίτη Τσαρούχα και η πρόεδρος της κοινότητας Αγ.Γεωργίου, κ. Ουρανία Γκουρίτσα που φρόντισε για την άψογη φιλοξενία και οργάνωση.

Η ομιλήτρια κ. Μητροπούλου Ανδριανή, Ψυχολόγος - εκπ. Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, μέσα από την εισήγησή της& τις σχετικές προβολές, που τις συνόδευαν, κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Την εισήγηση ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός.

Πίσω από κάθε αυτοάνοσο νόσημα βρίσκονται ανέκφραστα, απωθημένα συναισθήματα και κάποιος στρεσογόνος παράγοντας που πυροδοτεί την εμφάνιση του.

Την εκδήλωση έκλεισε η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Ξεκίνησε ένα όμορφο οδοιπορικό στις κοινότητες του δήμου μας. Οι ημέρες ψυχολογίας στον Αγ. Γεώργιο, συνάντησαν μια υπέροχη φιλοξενία και ένα καταπληκτικό κοινό θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι σημαντικό να δούμε το αυτοάνοσο με μια άλλη ματιά …..ως αφύπνιση τυχόν αλλαγής συμπεριφοράς, υπενθύμισης φροντίδας του εαυτού μας, εξέλιξης με νέους στόχους και προοπτικές, ανακαλύπτοντας τις εσωτερικές μας επιθυμίες!"Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παπαρούνας, η τοπική σύμβουλος Αγ. Γεωργίου, κ. Αφροδίτη Τσαρούχα και η πρόεδρος της κοινότητας Αγ.Γεωργίου, κ. Ουρανία Γκουρίτσα που φρόντισε για την άψογη φιλοξενία και οργάνωση.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου