ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

"Γυναίκα σε Πόλεμο" σε Μεταξουργείο και Αχίλλειον

Με ισλανδική πρόταση και την ταινία "Γυναίκα σε Πόλεμο" σε σκηνοθεσία Μπένεκτιτ Eρλινγκσον συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου
"Γυναίκα σε Πόλεμο" σε Μεταξουργείο και Αχίλλειον

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Νέα Ιωνία και τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Αχίλλειο. Ώρα έναρξης 21:30.

Γυναίκα σε Πόλεμο
Woman at War
Ισλανδία, Γαλλία, Ουκρανία, 2018
Σκηνοθεσία: Μπένεκτιτ Eρλινγκσον
Σενάριο: Μπένεκτιτ Eρλινγκσον , Ολαρουφ Εγκίλ Εγκιλσον
Φωτογραφία: Μπεργκστάιν Μπγιόργκουλφσον
Μοντάζ: Νταβίντ Αλεξάντερ Κορνό
Μουσική: Νταβίντ Μπορ Γιόνσον
Πρωταγωνιστούν: Χαλντόρα Γκαϊρχαρδσντοτίρ, Γιόχαν Σίγκουρνδσον, Χουάν Καμίλο Ρόμαν Εστράντα, Γιόρουντουρ Ράγκναρσον
Διάρκεια: 101 λεπτά

Η 50χρονη Χάλα ζει στο Ρέικιαβικ μια διπλή ζωή: ο κόσμος τη γνωρίζει σαν μια διευθύντρια χορωδίας, ενώ ταυτόχρονα εκείνη είναι μια παθιασμένη ακτιβίστρια που έχει κρυφά κηρύξει πόλεμο ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου. Ξεκινώντας από μικρούς βανδαλισμούς, η Χάλα καταφέρνει να προκαλέσει ένα βιομηχανικό σαμποτάζ τόσο μεγάλο που προκαλεί προβλήματα στην Ισλανδική κυβέρνηση. Τώρα, και ενώ σχεδιάζει την πιο προκλητική της ενέργεια, λαμβάνει ένα απρόσμενο γράμμα που τα ανατρέπει όλα στη ζωή της.

Μαχητικό, ανθρώπινο, σουρεαλιστικό και ταυτόχρονα άκρως αληθινό, το νέο φιλμ του Μπένεντικτ Eρλινγκσον προσφέρει γέλιο, δράση και πολλή ευαισθησία, ενισχύοντας την πίστη στο νέο ισλανδικό σινεμά. Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2018.

Πιο διαβασμένα