ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εύκολο απόγευμα

Με χατ τρικ από το μέσο Καλαϊτζίδη και τους Καραγιάννη - Σουγκάρη να συμπληρώνουν, οι Κυανόλευκοι παρέμειναν στο κυνήγι της κορυφής με το τελικό 5-1 επί του Πυράσου να αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα
Εύκολο απόγευμα
Ο Κατερινιώτης άσος ετοιμάζεται να ευστοχήσει από το σημείο του πέναλντι / Φωτογραφία: Φοίβος Παπαγεωργίου / Αθλητικό Βαγόνι

Στο χειμωνιάτικο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου ο Ρήγας Φεραίος συνέχισε το απόλυτο νικών στο 2020, φτάνοντας τους 39 βαθμούς και συνεχίζοντας να... πρεσάρει μαζί με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης τον πρωτοπόρο Σαρακηνό (41 β.).

Μάλιστα, αν οι παίκτες του Ρήγα ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική πάσα ή προσπάθεια, θα μπορούσαν κάλλιστα να σημειώσουν περισσότερα γκολ. Από την άλλη, ο Πύρασος, όντας στην προτελευταία θέση, συνεχίζει να παλεύει και να ελπίζει σε παραμονή.

Το πρώτο γκολ σημειώθηκε μόλις στο 8` όταν σε φάουλ του Γουτούλη από τα αριστερά, ο Μάνος έχασε τη μπάλα, ο Ιωάννου από κοντά προσπάθησε να σκοράρει, αμυντικός των φιλοξενούμενων απομάκρυνε πάνω στη γραμμή με κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καλαϊτζίδης από κοντά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, 1-0. Τρία λεπτά μετά η κεφαλιά του Καραγιάννη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι για να έρθουν δύο εύστοχα χτυπήματα του Νίκου Καλαϊτζίδη από τα 11 βήματα. Το πρώτο στο 36ο λεπτό που κέρδισε ο Γουτούλης και το επόμενο για το 3-0 (σε μαρκάρισμα στον Καραγιάννη) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μία ωραία προσπάθεια του Ζιώγα μείωσε προσωρινά το δείκτη του σκορ για τον Πύρασο, με τον έμπειρο φορ να γυρνάει έχοντας πλάτη στην εστία και πίεση αμυντικού και να "εκτελεί" με το αριστερό τον Ανατολή για το 3-1.

Το σύνολο του Κώστα Σταματίου συνέχισε σε επιθετικό τέμπο και βρήκε ακόμα δύο τέρματα. Αρχικά στο 71` με πλασέ του Καραγιάννη (4-1) στο πρώτο δοκάρι έπειτα από πάσα από τα δεξιά του Ρακή που σημείωσε και το ντεμπούτο του με τα κυανόλευκα και στη συνέχεια με πανέμορφο μονοκόμματο σουτ του Σουγκάρη λίγο έξω από την περιοχή, για το τελικό 5-1 στο 80ο λεπτό. 

Οι συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος (Σταματίου): Ανατολής, Κακάνης (67` Χότζα), Αλμασίδης, Γκίνης, Ιωάννου, Ν. Καλαϊτζίδης, Σουγκάρης, Καραγιάννης, Γουτούλης (46` Κατσούδας), Καρακίτσιος (46` Ρακής), Γάρος (59` Κουκουτσέλος).

Πύρασος (Αναγνώστου): Μάνος, Γκόλιας (85` Λανάι), Μπαράκου, Σταντζούρης, Αποστόλου, Τσάμης (64` Νιφόρος), Ρομάριο, Κικίδης (41 λ. τρ. Θεοδωρόπουλος), Ρεφουγιάτι (46` Κερατίδης), Δ. Καραδήμας, Ζιώγας.

Χωρίς προβλήματα έβγαλε τον αγώνα ο διαιτητής Αθηναίος με βοηθούς τους Σφυρή και Σαμαρά.