ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράσεις εθελοντισμού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και στο Βελεστίνο

Στο πρόγραμμα της διενέργειας δωρεάν μαστογραφικού και αιματολογικού – βιοχημικού ελέγχου στην περιοχή του Αλμυρού, της Ζαγοράς και της Αργαλαστής εντάσσεται, πλέον, και το Βελεστίνο
Δράσεις εθελοντισμού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και στο Βελεστίνο

Ο προληπτικός έλεγχος στις ως άνω περιοχές διοργανώνεται με πρωτοβουλία της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττας Μ. Μακρή, με την έμπρακτη υποστήριξη του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτη Σερέτη και με τη συνεργασία των Δήμων Αλμυρού, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Ρήγα Φεραίου.

Με την πρωτοβουλία της κ. Μακρή, η οποία διετέλεσε και Υφυπουργός Υγείας, διευκολύνονται οι γυναίκες που, λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων αλλά και οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο. Είναι σκόπιμο να διευκρινισθεί ότι ο συγκεκριμένος προληπτικός έλεγχος καλύπτει και τις ανασφάλιστες γυναίκες. Φροντίδα και μέριμνα της πολιτείας είναι να υποστηρίξει αυτές τις γυναίκες, ανάγκη την οποία αναγνωρίζει ο έμπειρος Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο οποίος, ως αρμόδιος, έδωσε και τη σχετική εντολή που επιτρέπει στην κινητή μονάδα μαστογραφίας να πραγματοποιήσει τις δωρεάν εξετάσεις με τον εξής προγραμματισμό:

α) στον Αλμυρό, στις 26-27 Μαρτίου 2020 (ώρα 7-3, 3-11)

β) στη Ζαγορά, στις 30-31 Μαρτίου 2020 (ώρα 7-3, 3-11)

γ) στην Αργαλαστή, στις 3-4 Απριλίου 2020 (ώρα 7-3, 3-11)

δ) στο Βελεστίνο: 13-16 Απριλίου 2020 (ώρα 7-3, 3-11).

Η κίνηση αυτή, όπως και οι επανειλημμένες αιμοδοσίες που το πολιτικό γραφείο της κ. Μακρή έχει διοργανώσει, εκτός από συμβολική με στόχο την ανάδειξη του θέματος του ελέγχου των γυναικών, είναι και κίνηση που ουσιαστικά προωθεί και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

πηγή:ert.gr