ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Θρίαμβος για Μέντες και "1917" στα φετινά BAFTA

Ως την καλύτερη ταινία της χρονιάς ανέδειξαν το αντιπολεμικό "1917", τα μέλη της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, κατά την τελετή απονομής των βραβείων BAFTA που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο
Θρίαμβος για Μέντες και "1917" στα φετινά BAFTA

Το βραβείο καλύτερης ταινίας διεκδικούσαν επίσης οι ταινίες "Ο Ιρλανδός", "Τζόκερ", "Κάποτε στο... Χόλιγουντ" και "Παράσιτα".

Θρίαμβος και για τον σκηνοθέτη του "1917", Σαμ Μέντες, που "άρπαξε" το βραβείο σκηνοθεσίας μέσα από τα χέρια των Μάρτιν Σκορσέζε, Τοντ Φίλιπς, Κουέντιν Ταραντίνο και Μπονγκ Τζουν-χο που ήταν επίσης υποψήφιοι.

Παράλληλα, ο Χοακίν Φίνιξ πήρε το βραβείο A` ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Τζόκερ", επικρατώντας των Λεονάρντο Ντι Κάπριο ("Kάποτε στο... Χόλιγουντ"), Ανταμ Ντράιβερ ("Ιστορία Γάμου"), Τάρον Εγκερτον ("Rocketman") και Τζόναθαν Πράις ("Οι δύο Πάπες"). Ο 45χρονος Αμερικανός ηθοποιός βραβεύτηκε ήδη για την ερμηνεία του ρόλου του "Τζόκερ" με μια Χρυσή Σφαίρα, και είναι υποψήφιος για την ίδια κατηγορία στα φετινά Όσκαρ.
 
H Αμερικανίδα Ρενέ Ζελβέγκερ κέρδισε το Bafta A` γυναικείου ρόλου υποδυόμενη τη θρυλική ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία "Judy". Η ερμηνεία του ρόλου αυτού χάρισε στην 50χρονη ηθοποιό μια Χρυσή Σφαίρα και μια ισχυρή υποψηφιότητα για τα Όσκαρ. Η Ζελβέγκερ επικράτησε των Τζέσι Μπάκλεϊ ("Wild Rose"), Σκάρλετ Τζοχάνσον ("Ιστορία Γάμου"), Σίρσα Ρόναν ("Μικρές Κυρίες") και Σαρλίζ Θερόν ("Bombshell").

Η Λόρα Ντερν ("Ιστορία Γάμου") και ο Μπραντ Πιτ ("Κάποτε στο... Χολιγουντ") πήραν τα BAFTA B` γυναικείου και B ανδρικού ρόλου, αντίστοιχα.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα