ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εποχή Βόκολου στον Ολυμπιακό

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Λεωνίδας Βόκολος, θα είναι ο αντικαταστάτης του Σούλη Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό Βόλου με τον Ηλία Σολάκη να εισέρχεται στο τεχνικό τιμ
Εποχή Βόκολου στον Ολυμπιακό

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Λεωνίδα Βόκολο.

Ο 50χρονος τεχνικός συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση και αύριο (σ.σ. σήμερα) Τετάρτη 22 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο όπου και θα γνωριστεί με τους παίκτες και θα προπονήσει για πρώτη φορά την ομάδα.

Ο Λεωνίδας Βόκολος ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία το 2010 με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Παίδων, με την οποία προκρίθηκε στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (U17) για να ακολουθήσει το 2011 η Νέων, με την οποία επίσης πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (U19).

Τον Αύγουστο του 2011 προωθήθηκε στην Ανδρών, αναλαμβάνοντας καθήκοντα βοηθού προπονητή του Φερνάντο Σάντος, σε αντικατάσταση του Ζήση Βρύζα, θέση από την οποία αποχώρησε την 1η Αυγούστου 2014, καθώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του, λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο Μουντιάλ 2014 και ενώ είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος αλλά και του τεχνικού διευθυντή Τάκη Φύσσα.

Τον Αύγουστο του 2016 επέστρεψε στην προπονητική, για πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο ως πρώτος προπονητής, αναλαμβάνοντας τον Παναιγιάλειο, στην συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα technical manager στην Σπαρτάκ Πράγας ενώ φέτος το καλοκαίρι ανέλαβε την Κέρκυρα στην Super League 2 χτίζοντας μία ομάδα από το μηδέν, η οποία τελικά είχε μία αξιοπρεπή πορεία τηρουμένων των αναλογιών. Από την Κέρκυρα αποχώρησε στην 6η αγωνιστική μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Πόντου.

Βοηθός προπονητή αναλαμβάνει ο Νίκος Ίσσαρης ενώ στο τεχνικό τιμ εντάσσεται και ο παλαίμαχος επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου και ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους Ηλίας Σολάκης ο οποίος επιστρέφει στην ερυθρόλευκη οικογένεια μετά την τελευταία του θητεία το 2014, τότε ως τεχνικός διευθυντής, και εντάσσεται εκ νέου στο τεχνικό τιμ της ομάδας ενώ θα αναλάβει το επόμενο χρονικό διάστημα καθήκοντα και στην K17.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Λεωνίδα Βόκολο, το Νίκο Ίσσαρη και τον Ηλία Σολάκη και τους εύχεται επιτυχίες με την ομάδα μας.