ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο δρόμο των επιτυχιών

Οι Κυανόλευκοι συνέχισαν με νίκες το 2020 κάμπτοντας την αντίσταση του Πρωτεσίλαου με σκορ 1-0 στο Βελεστίνο και διατηρώντας την απόσταση αναπνοής από την κορυφή
Στο δρόμο των επιτυχιών
Ο Χρήστος Καρακίτσιος σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 19ο λεπτό σκοράροντας έτσι και στα δύο παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με το Ρήγα Φεραίο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Εκτός από ένα πέσιμο του Καρακίτσιου στην περιοχή, το ξεκίνημα του παιχνιδιού στο Βελεστίνο δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Ο Ρήγας ωστόσο ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του με τον Ράπτη να γεμίζει ωραία από πίσω, τους αμυντικούς του Πρωτεσίλαου να μην αντιδρούν σωστά κοιτώντας και τον επόπτη και για οφσάιντ, με τον Καρακίτσιο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να πλασάρει ωραία, ψηλά, με το δεξί τον Βουραζέρη για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πιέσουν την αντίπαλη άμυνα και να εκμεταλλευτούν τις λάθος απομακρύνσεις. Σε μία τέτοια φάση στο 30` ο Γουτούλης έκλεψε τη μπάλα κι έπαιξε το "1-2" με τον Γάρο αλλά χωρις θετική κατάληξη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σουγκάρης έβγαλε κάθετα από αριστερά στον Γουτούλη, αυτός προώθησε πιο μπροστά στον Γάρο που σούταρε με το αριστερό αλλά ο Βουραζέρης αντέδρασε σωστά και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Μία ασυνεννοησία των αμυντικών του Ρήγα έδωσε την ευκαιρία στον Παπαϊωάννου να δοκιμάσει ένα σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε άουτ, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 40` όταν αναπτύχθηκαν ωραία στην επίθεση με τελικό αποδέκτη τον Νικογιάννη που πλάσαρε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή με τον Καλαϊτζίδη να εκτινάσσεται εντυπωσιακά στο δεξί του "Γ", αποσοβώντας βέβαιο γκολ.

*Κίτρινες κάρτες σε παίκτες και... πάγκους από τον ρέφερι Χαλβατζάκο.

Στην έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν με τη σειρά τους για ένα μαρκάρισμα στην περιοχή με τον Καλαϊτζίδη να μπλοκάρει τη μπάλα σε κεφαλιά στην εξέλιξη της φάσης. Στο 57` ο Καρακίτσιος έκλεψε ωραία τη μπάλα και πλάσαρε από το ύψος της περιοχής όμως ο Βουραζέρης μάζεψε εύκολα τη μπάλα.

Η ομάδα του Πτελεού κοιτούσε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις, κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον Ρήγα ωστόσο να βρίσκει δύο μεγάλες ευκαιρίες. Μία σόλο κούρσα του Ζατσάι από τα δεξιά έφερε τον παίκτη των Κυανόλευκων στην περιοχή, στη συνέχεια σέρβιρε το δεύτερο γκολ στο Γουτούλη όμως ο Βελεστινιώτης μεσοεπιθετικός έστειλε αφύλακτος από τη γραμμή της μικρής περιοχής τη μπάλα άουτ.

Ο Ρήγας ζήτησε πέναλντι λίγο μετά όταν αμυντικός του Πρωτεσίλαου στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στο χέρι του, ενώ σε φάση που οι γηπεδούχοι ήταν σε θέση για γκολ στο 87` το παιχνίδι διακόπηκε εσπευσμένα από τον ρέφερι Χαλβατζάκο για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε πεσμένο παίκτη του Πρωτεσίλαου. Ο Ζατσάι στο 90` απώλεσε επίσης σπουδαία ευκαιρία έπειτα από ασίστ του Καρακίτσιου, με τον Βουραζέρη να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ,  ενώ το τελευταίο σφύριγμα ήρθε στο 95` και ύστερα από φάση διαρκείας με κόρνερ και πλάγιο άουτ στα καρέ του Ρήγα. Οι Βελεστινιώτες, που σήμερα δεν είχανε στη διάθεσή τους τον Αραμπατζή λόγω ίωσης, δοκιμάζονται την ερχόμενη εβδομάδα στη Σκιάθο.

Οι συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος: Απ. Καλαϊτζίδης, Κακάνης, Ράπτης (46` λ. τρ. Ιωάννου), Γκίνης, Αλμασίδης, Ν. Καλαϊτζίδης, Σουγκάρης, Γάρος (46` Ζατσάι), Γουτούλης (90+1` Μπομπότης), Καρακίτσιος, Καραγιάννης (60` Κουτσώνας).

Πρωτεσίλαος: Βουραζέρης, Ακριβούσης, Λάμπος, Λεϊμονής, Σιαμανίκος (Παναγιώτου), Σούδης, Νικογιάννης, Αλμπάν (60` Μαλλιαρός), Λάμπρου (75`Βέτσικας), Βαλωτής, Παπαϊωάννου.

Η διαιτησία: Χαλβατζάκος, Δ. Σακκάς, Σαμαράς.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣΘ:
Δήμητρα - Α.Ε. 2002 4-0
Δάφνη - Αίας 0-1
Αγία Παρασκευή - Ιάσων Α.Μ. 3-0 αα
Πύρασος - Σαρακηνός 0-1
Ρήγας - Πρωτεσίλαος 1-0
Τοξότης - Ακρόπολη 2-1
Αγία Άννα - Σκιάθος 1-0

Η βαθμολογία:

  1. Σαρακηνός 32
  2. Αίας Σούρπης 31
  3. Ρήγας Φεραίος 30
  4. Δήμητρα Ευξεινούπολης 30
  5. Τοξότης 28
  6. Αγία Άννα 22
  7. Πρωτεσίλαος 22
  8. Ακρόπολη Σέσκλου 22
  9. Σκιάθος 21
  10. ΑΕ 2002 16
  11. Αγία Παρασκευή 16
  12. Δάφνη 6
  13. Πύρασος 3
  14. Ιάσων Άλλης Μεριάς 1

*Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 1η έως την 4η θέση θα αγωνισθούν σε Play Off έξι (6) αγωνιστικών, με A’ & B’ γύρο. Οι ομάδες μεταφέρουν το σύνολο των βαθμών τους στα Play Off.

*Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 9η έως την 14η θέση θα αγωνισθούν σε Play Out πέντε αγωνιστικών, σε ένα γύρο. Οι ομάδες μεταφέρουν το σύνολο των βαθμών τους στα Play Out.