ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εν αναμονή 46 οκταμηνιτών ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Για ενίσχυση των υπηρεσιών με το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
Εν αναμονή 46 οκταμηνιτών ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Σε πλήρη εγρήγορση ο μηχανισμός των υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου ενόψει της προκήρυξης του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη 8μηνιτών σε διάφορους τομείς της δημοτικής δραστηριότητας.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου αναμένεται να ανοίξουν 46 θέσεις σε ειδικότητες, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, κηπουρών, γενικών καθηκόντων κ.ά.

Πρόκειται για σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό, το οποίο είναι αποδεκατισμένο τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του "παγώματος" των μόνιμων προσλήψεων αφενός, αφετέρου των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των ενστάσεων και της επιλογής των επιτυχόντων, εκτιμάται ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι προσληφθέντες θα μπορέσουν να αναλάβουν υπηρεσία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Η απασχόληση θα είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των Δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Σε επόμενο στάδιο το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ δικαίωμα υποβολής αίτησης θα έχουν οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων, για έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους, αλλά για μία και μόνο ειδικότητα.

πηγή: taxydromos.gr