ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από το 22ο Δημοτικό Βόλου

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τη ΣΤ’ Τάξη του 22ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς των δύο τμημάτων, Λιάππη Ελένη και Μαρικάκη Φωτεινή
Εκπαιδευτική εκδρομή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από το 22ο Δημοτικό Βόλου

Το πρόγραμμα που ακολούθησαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν το ακόλουθο:

Αρχικά επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό Κέντρο "ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ" στο Βελεστίνο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο από ξεναγό, άρτια καταρτισμένο, ο οποίος μίλησε στα παιδιά και έδωσε πολλές πληροφορίες  σχετικά με τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος, ακολούθησε παρατήρηση πουλιών στη λίμνη Κάρλα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία της λίμνης αλλά και τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος από περιβαλλοντολόγους και βιολόγους.

Τα παιδιά είχαν τη χαρά να παρατηρήσουν πουλιά με τηλεσκόπια και κιάλια αλλά και να φωτογραφηθούν με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα.

Τέλος, οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φυσικής Ιστορίας  και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου στα Κανάλια. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη ζωή των ανθρώπων της λίμνης, τον λιμναίο πολιτισμό και πως η λίμνη είναι ένας προστατευμένος τόπος στο πλαίσιο του φορέα Natura 2000.

Το σχολείο ευχαρίστησε το Δήμο Ρήγα Φεραίου για την τόσο  εποικοδομητική ξενάγηση στην περιοχή και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια νέα επίσκεψη την χρονειά που ακολουθεί.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου