ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λευκή ημέρα για τη Μαγνησία μετά την επέλαση του χιονιά

Ολονύχτια ήταν η προσπάθεια του μηχανισμού αποχιονισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προκειμένου να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό και καθαρό, με τους ανέμους κυριολεκτικά να σαρώνουν και το χιόνι να πέφτει ασταμάτητο. - Σήμερα από το ξημέρωμα συνεχίζουν με την ρίψη αλατιού
Λευκή ημέρα για τη Μαγνησία μετά την επέλαση του χιονιά

Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου συστήνουν στους οδηγούς που κινούνται σε Κεραμίδι - Βένετο τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω πάγου.

Οι περιοχές που δέχθηκαν το περισσότερο χιόνι είναι  το κεντρικό Πήλιο μέχρι και το δέλτα Αργαλαστής, Ζαγορά, Μηλιές Αγιος Βλάσης, Άγιος Γεώργιος,  Πινακάτες,  Οθρυ, Ευξεινούπολη, Ανάβρα και  όλα τα ορεινά χωριά του Αλμυρού. Το χιόνι σε κάποιες περιοχές έφτασε το μισό μέτρο. Η χιονόπτωση έχει κοπάσει, αλλά όχι και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη βρίσκεται στους δρόμους από χθες νωρίς το απόγευμα συντονίζοντας και παρακολουθώντας από κοντά το έργο του αποχιονισμού. "Καθαροί δρόμοι χωρίς πάγο, χωρίς χιόνι… άλλη μια μάχη οδεύει προς το τέλος της με σύμμαχο την συνεργασία, την οργάνωση, την καλή προετοιμασία, τη συνεχή δουλειά και το πείσμα μας", επισημαίνει η κ. Κολυνδρίνη

Θυμίζουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια Πηλίου θα παραμείνει κλειστό λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι οδηγοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, προς αποφυγήν προβλημάτων στην κυκλοφορία και στην ζωτικής τους ακεραιότητα. Σημειώνουμε ότι ο εγκλωβισμός των οχημάτων στις Πινακάτες οφείλονταν στο γεγονός ότι τα δυο οχήματα δεν είχαν αλυσίδες.

πηγή: ert.gr