ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

"Ναι, η ζωή είναι ωραία!"

Τον περασμένο Μάρτιο, η φοιτήτρια της Αγγλικής Φιλολογίας από το Βελεστίνο, Εύα Γεωργούδη, αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρόφωνο - Το αποτέλεσμα την δικαίωσε πλήρως...
"Ναι, η ζωή είναι ωραία!"

Χωρίς να έχει "δουλέψει" περαιτέρω τη φωνή της, με τις βασικές γνώσεις στο "γρατσούνισμα" της κιθάρας αλλά το φυσικό ταλέντο να ξεχωρίζει, η 22χρονη φοιτήτρια του ΑΠΘ ξεκίνησε εδώ και περίπου 10 μήνες να δοκιμάζει τις δυνάμεις της, τολμώντας να διασκευάσει από το σπίτι της κομμάτια παγκουσμίου βεληνεκούς, όπως είναι το "Stay" της Rihanna.

επιμέλεια θέματος: Φοίβος Παπαγεωργίου.

Δεν βρίσκετε ότι το έχει;

Το Νοέμβριο έκανε πρεμιέρα στο κανάλι της στο YouTube το πρώτο της Single με τίτλο "Life is Cool". Μάλιστα, αυτό συνοδεύτηκε από βιντεοκλίπ με φόντο όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπου ζει η Εύα, ούσα φοιτήτρια στο τέταρτο έτος της Αγγλικής Φιλολογίας. Η σχολή της φυσικά παίζει ρόλο και στην ερμηνεία καθώς όταν πατάς το "Play", έχεις την αίσθηση ότι ακούς, εκτός από μία επαγγελματία του χώρου, μία κοπέλα με μητρική της γλώσσα τα αγγλικά.

"Ήταν ιδέα ενός φίλου μου από Αθήνα. Έκρινε πως το τραγούδι ταιριάζει περισσότερο στη χροιά μου. Μία κοπέλα συμπλήρωσε τη μουσική στους στίχους κι έτσι γεννήθηκε το `Life is Cool`. Άλλωστε, η Η Ζωή είναι Ωραία, πρέπει να ζούμε και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμη, δεν πρέπει; Mας εξιστορεί η ίδια για το πρώτο άσμα με την υπογραφή της.

Life is Cool

Τραγούδι: Εύα Γεωργούδη Στίχοι: Παναγιώτης Μπουζιώτης - Μουσική: Κατερίνα Εύα Αγοραστού - Recording: Χρήστος Τσιώλης - Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Μπουζιώτης.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με τη μουσική; "Ανέκαθεν ήμουν ερωτευμένη μαζί της. Πέρυσι το Μάρτιο αποφάσισα να πάρω ένα μικρόφωνο και ανέβασα σιγά-σιγά μερικές διασκευές".

Όσον αφορά τη συνέχεια; "Προτεραιότητά μου είναι οι φοιτητικές υποχρεώσεις. Δεν θα έλεγα όχι να μπω σε κάποιο γκρουπάκι ή να ανεβάσω και άλλα τραγούδια στο διαδίκτυο. Άλλωστε όλος ο κόσμος βρίσκεται πλέον εκεί! Πάντως, αυτό που κάνω μπορεί να με ενθουσιάζει αλλά βρίσκεται στη σφαίρα ακόμα του ερασιτεχνικού, δεν έχω λάβει μαθήματα φωνητικής ενώ στην κιθάρα γνωρίζω ακόμα τα βασικά".

Τι μουσικές σου αρέσει να ακούς, να ερμηνεύεις; "Κυρίως οι μπαλάντες. Ξένα κομμάτια, ροκ και ποπ. Έχω δοκιμάσει και τα ελληνικά αλλά φτάνω μέχρι το έντεχνο!"

Τέλος, τη ρωτάμε αν θα συμμετείχε σε μία τηλεοπτική εκπομπή τύπου "The Voice": "Λίγο δύσκολα γιατί δεν το έχω σκεφτεί πολύ αλλά ίσως τελικά να το τολμούσα, περισσότερο για να πάρω ακόμα μεγαλύτερες εμπειρίες".

It starts with a step
This life`s mile
Go ahead and remember
Remember to smile

It`s a new day
It`s a new chance
You`re a flower in May
Go out now, go out and dance

Oh life is cool
Let`s play the game
Yeah life is cool
In risk is the gain

Yeah life`s a breeze
And you`re the haze
Breathe life upon me
And in your arms I shall stay

Climb on a rock
Dive in the sea
You should shatter the clock
In a moment to see

Shoo away your tears darling
No time for these
Overcome all your fears
And come give me your sweet kiss

Oh life is cool
Let`s play the game
Yeah life is cool
In risk is the gain

Yeah life`s a breeze
And you`re the haze
Breathe life upon me
And in your arms I shall stay.

Πιο διαβασμένα