ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Με μηνύματα ανθρωπιάς η γιορτή αγάπης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου  

Με επιτυχία  ολοκληρώθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Χριστουγέννων από τις  κοινωνικές δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κάνοντας  μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν τρόφιμα  & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζουν, μαζί με τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου και με  αρωγούς το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ.
Με μηνύματα ανθρωπιάς η γιορτή αγάπης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου   

"Ας Συν-Αισθανθούμε τους Συν-Ανθρώπους μας και ας προσφέρουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Aς ανοίξουμε τα χέρια μας σε μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά ΑΓΑΠΗΣ".

Αυτό ήταν το μήνυμα των μαθητών του ΕΠΑΛ.

Μαθητές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βελεστίνου, ΕΠΑΛ, Λυκείου, Γυμνασίου και μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Βελεστίνου  πλαισίωσαν την όμορφη αυτή εκδήλωση αγάπης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ο αντιδήμαρχος, Νίκος Πρίντζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδάμ, φορείς, ιερείς και ο σύλλογος γυναικών. Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, οι καθηγητές, οι μαθητές και εθελοντές φρόντισαν για τα χριστουγεννιάτικα κεράσματα. 

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίστηκε με τις ευχές όλων ενώ τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ο Αη Βασίλης ολοκλήρωσαν την όμορφη εικόνα της γιορτής.

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στο χώρο των κοινωνικών δομών για να μοιραστούν στους δημότες μας που πραγματικά τα έχουν ανάγκη. 

Η συντονίστρια  κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου,  Αντωνία Χασιώτη  αναφέρει: "Ήταν μια πραγματική γιορτή αγάπης. Είναι υπέροχο και ελπιδοφόρο ότι αυτή την κοινωνική αλληλεγγύη την έχουμε μεταλαμπαδεύσει και στα παιδιά μας.  Τα παιδιά, το μέλλον μας, οι ελπίδες μας για έναν καλύτερο κόσμο, δεν μένουν αδιάφορα  κι αυτό είναι πολύ παρήγορο. Ζούμε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που δοκιμάζει τις οικονομικές μας αντοχές και τις κοινωνικές μας ευαισθησίες ταυτόχρονα. Μέσα από αυτή τη γιορτή αγάπης πήραμε μηνύματα κοινωνικής συνοχής και αλληλοϋποστήριξης, αποδείξαμε ότι ακόμη και όταν περνούμε δύσκολα δεν ξεχνάμε να στηρίζουμε  συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δεινότερη θέση. 

Η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη είναι και οι δύο απαραίτητες για να δημιουργήσουμε μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες και περισσότερη δικαιοσύνη. Ο καθένας από εμάς μπορεί να αξιολογήσει τις δυνατότητές του και τη διάθεσή του για προσφορά και να ξεκινήσει άμεσα να βελτιώνει τον κόσμο γύρω του. Ακόμα και οι μικρότερες πράξεις φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης έχουν αντίκτυπο και αντίκρισμα στις ζωές συνανθρώπων μας".

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου, "Κέντρο Κοινότητας" και "Βοήθεια στο σπίτι"  λειτουργούν καθημερινά δίπλα από την Πλατεία Ρολογιού.  Είναι πάντα στη διάθεση των Δημοτών  με  μέλημά τους την  διευκόλυνση της πρόσβασης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε πόρους, αγαθά, υπηρεσίες, πρωτοβουλίες και υποστηρικτικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας  και  ατόμων με κινητικά προβλήματα  ή άλλα ειδικά προβλήματα  ώστε να υποβοηθήσουν την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση.    

Ευχές για Καλή Χρονιά , με υγεία και αγάπη για όλους!

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου