ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Αλληλεγγύης από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Συναισθανόμενοι το πνεύμα αγάπης των ημερών των Χριστουγέννων και με αρωγούς το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ., οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με κοινωνικό περιεχόμενο και στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας που θα διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Αλληλεγγύης από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στην "Πλατεία Ρολογιού" στο Βελεστίνο από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", το "Κέντρο Κοινότητας" και γενικότερα με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου.Για το λόγο αυτό οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. πραγματοποίησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, κοινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραπάνω Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το περιεχόμενο και το χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Στη συνάντηση παρέστησαν η συντονίστρια Κοινωνικής Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Αντωνία Χασιώτη, καθώς και οι εθελόντριες κυρίες Μαρία Τρουμπουτζά και Ευγενία Λαΐτσου.

Συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας με επικεφαλής τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και αποφασίστηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ως εξής:

Θα προηγηθεί εκκλησιασμός των μαθητών στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και θα ακολουθήσει η γιορτινή εκδήλωση αλληλεγγύης στο χώρο της πλατείας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα διαμορφώσουν το χώρο της πλατείας κατάλληλα και θα προσφέρουν ζεστό τσάι και άλλα ροφήματα, γλυκά και χριστουγεννιάτικα εδέσματα που θα παρασκευάσουν οι μητέρες των μαθητών και άλλες εθελόντριες.

Η χορωδία των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. θα πλαισιώσει μελωδικά την εκδήλωση ψάλλοντας τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ όλοι μαζί θα στολίσουν το δέντρο τοποθετώντας ένα στολίδι ο καθένας μαζί με μια ευχή για την έλευση του καινούργιου χρόνου.

Οι υπάλληλοι του Δήμου προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου την ίδια ημέρα και ώρα.

Η συλλογή των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνει σε χώρους συγκέντρωσης στο κτίριο του ΕΠΑ.Λ., στο κτίριο του "Βοήθεια στο Σπίτι" και του Δημαρχείου μέχρι την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον χώρο της εκδήλωσης.

Ας δείξουμε όλοι την ΑΓΑΠΗ προς τους συνανθρώπους προφέροντας ό,τι μπορούμε.

Ενδεικτικά, μπορούμε να προσφέρουμε συσκευασμένα τρόφιμα όπως ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, γάλα εβαπορέ, σάλτσες, κονσέρβες, τραχανά, φρυγανιές, αλάτι, ζάχαρη, καφέ, τσάι, αλλά και είδη υγιεινής, χαρτικά κ.α.

Είστε ευπρόσδεκτοι ΟΛΟΙ στην εκδήλωση αλληλεγγύης του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ο Διευθυντής

Βάιος Λιαπόπουλος

ΠΕ82, MSc