ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Το παραμυθένιο τρένο

Το τρένο Bernina Express καταφέρνει με τεράστια επιτυχία να δημιουργήσει μια παραμυθένια ατμόσφαιρα καθώς διασχίζει τις ελβετικές Άλπεις
Το παραμυθένιο τρένο

Το τρένο των Άλπεων Bernina Express, σπάει την ομοιομορφία του λευκού αλπικού τοπίου με έναν τρόπο που θυμίζει παραμύθι.

Το τρένο συνδέει την περιοχή Chur στην ανατολική Ελβετία με το Tirano της βόρειας Ιταλίας και θεωρείται η υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή των Άλπεων. Περνά από 55 τούνελ και διασχίζει 196 γέφυρες που βρίσκεται σε ύψος άνω των 2 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μάλιστα, ο Μάρκο Μποτιγέλι, φωτογράφος, έχει σχολιάσει χαρακτηριστικά για το τοπίο "Δεν έχω δει ποτέ ξανά τέτοια θέα όπως από αυτό το τρένο, το ταξίδι του είναι θεαματικό. Το τρένο βγαίνει από το τούνελ και περνά κατευθείαν σε τοξωτή γέφυρα σε ύψος 65 μέτρων. Το λαμπερό κόκκινο χρώμα του τρένου ξεχωρίζει ανάμεσα στο ολόλευκο χιόνι και το μπλε του ουρανού".

Το παρακάτω βίντεο απεικονίζει εκπληκτικά τις χιονισμένες Άλπεις και τη διαδρομή στην οποία "χάνεται" κανείς με το τρένο.

πηγή: news247.ht - ert.gr

Πιο διαβασμένα