ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόλλησε...

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και με τον Στέλιο Αρσένο να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Στεφανοβικείου ο Διαγόρας είχε τις ευκαιρίες αλλά ένα λάθος στο πρώτο ημίχρονο τον κράτησε για έκτο εντός έδρας παιχνίδι χωρίς νίκη με τον Δία Δίου να επικρατεί 1-0 στο ντέρμπι παραμονής
Κόλλησε...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Μετά το "διπλό" στον Αλμυρό οι Μελανόλευκοι επέστρεψαν στα αρνητικά αποτελέσματα πηγαίνοντας στις διακοπές των εορτών όντας στο "-5" από τον Δία Δίου και την επικίνδυνη ζώνη.

Το παιχνίδι διεξήχθη για την 13η, τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, στον 3ο όμιλο της Γ` Εθνικής στο Στεφανοβίκειο με τον αγωνιστικό χώρο να είναι αρκετά βαρύς λόγω της βροχής που προγήθηκε χθες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση ψάχνοντας το πρώτο "τρίποντο" στην έδρα τους. Μόλις στο 4ο λεπτό ένα καλό χτύπημα φάουλ του Κυριάκου πέρασε για λίγο εκτός εστίας. Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου ο Κουβελάς δοκίμασε κάτι παράτολμο θέλοντας να "κρεμάσει" τον Ζωγράφο από πολύ μακριά όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μία ατομική ενέργεια του Ζιάκα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του εξαιρετικού σήμερα Ζωγάφου, με τον μεσοεπιθετικό του Διαγόρα να σουτάρει με το αριστερό από το ύψος της περιοχής και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει. Έξι λεπτά μετά και από πλάγιο άουτ του Σπαθή, η μπάλα στρώθηκε στον Κουβελά που σούταρε από κοντά όμως αμυνόμενος απόμάκρυνε με τάκλιν αυτοθυσίας, στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στον Ζιάκα κι έφυγε άουτ. Στο 33` ο Μπλέντι βγήκε μόνος του απέναντι από τον Ζωγράφο και πλάσαρε εύστοχα αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ για να φτάσουμε στη μοναδική στιγμή για την ομάδα της Κατερίνης στο πρώτο μέρος που μετατράπηκε σε γκολ.

Ο Στέλιος Αρσένος έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο του Διαγόρα: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Ο Λάιος δεν απομάκρυνε τη μπάλα, ο Μανίκας το εκμεταλλεύτηκε κι έγινε κάτοχός της, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε, ο Πρίφτης απέκρουσε με τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι, με τον Α. Παναγιωτίδη να κάνει την προβολή από πολύ κοντά νικώντας τους αμυντικούς που προσπάθησαν να απομακρύρνουν σε αυτή τη λασπομαχία και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, 0-1.

Η απάντηση, έστω και χωρίς γκολ, ήρθε στο 41` με τον Μπλέντι να δοκιμάζει απευθείας με φάουλ και τον Ζωγράφο να πετάγεται στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει. Λίγο πριν τη λήξη (43`) σημειώθηκε ακόμα μία φάση για τους νεοφώτιστους με τον Ζιάκα να επιχειρεί από αριστερά το παράλληλο γύρισμα, τον Κουβελά να πετάγεται με προβολή στο πρώτο δοκάρι, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Το μοτίβο στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε με τους Μελανόλευκους να πιέζουν αλλά τους φιλοξενούμενους πλέον να βρίσκουν χώρους στην αντεπίθεση.

Μία λάθος απομάκρυνση στην άμυνα του Δία έδωσε την ευκαιρία στον Καραμπούζη να μπει στη φάση από δεξιά, υπό την πίεση και αμυντικού ωστόσο δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά με τον Ζωγράφο να μαζεύει τη μπάλα.

Ένα εντυπωσιακό εναέριο γυριστό του Ζιάκα στο 59`, ύστερα από σέντρα του Μπλέντι από αριστερά, ανάγκασε τον Ζωγράφο σε εντυπωσιακή επέμβαση, με τον ίδιο να πραγματοποιεί τέσσερα λεπτά μετά ακόμα μία εκπληκτική απόκρουση. Ο Σπαθής έκανε το τάκλιν και σούταρει με το δεξί εκτός περιοχής, ο Ζωγράφος πέταξε στο δεξί "παραθυράκι" και με ανάποδο χέρι έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Δύο σουτ από Κυριάκο (73`) και Παπαστεργίου (75`) δεν βρήκανε στόχο για να φτάσουμε στο... ροντέο του τελευταίου τετάρτου, με τον Διαγόρα να πιέζει για την ισοφάριση με τη βοήθεια του κόσμου και τον Δία να βγαίνει μπροστά στην κόντρα για το 0-2.

Στο 80` και έπειτα από φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή, ο Καραμπούζης σούταρε από το σημείο του πέναλντι με τη μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό και να φεύγει κόρνερ.

Στο 86` ήταν η σειρά του Δία να απειλήσει με τους παίκτες του να αναπτύσσονται ωραία αλλά τον Καλαμπάκα στην τελική προσπάθεια μέσα από την περιοχή να μην πλασάρει όπως θα ήθελε, στέλνοντας από καλή θέση τη μπάλα άουτ.

Στιγμές πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μπουρουζίκα και σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ, ο Μπλέντι έπιασε την κεφαλιά εξ επαφής αλλά αυτή κατέληξε στα χέρια του Ζωγράφου.

Αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα για το Διαγόρα (11 β.) που ακόμα δεν έχει εκμεταλλευτεί την έδρα του. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν το πρώτο τους "διπλό", φτάνοντας τους 16 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Διαγόρας Στεφανοβικείου: Πρίφτης, Καραμπούζης, Βουραζέρης (81` Καλύβας), Σπαθής, Σπ. Καραπλιάγκος, Καλλιακούδας (65` Αλαμάνης), Ζιάκας, Κυριάκος, Μπλέντι, Κουβελάς.

Δίας Δίου: Ζωγράφος, Παναγιωτίδης Γ. (62` Καλαμπάκας), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Παπαστεργίου, Τοπαλίδης, Καραθάνος, (46`Μαυρίδης), Καλουσίδης, Παναγιωτίδης Α.(90` Σαφέτης), Μανίκας (83` Μπακούρας).

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Μετέωρα - ΑΟ Ποταμιάς 6-0
Διαγόρας Στεφανοβικείου - Δίας Δίου 0-1
Αταλάντη - ΑΟ Σελλάνων 2-4
ΑΕ Καρίτσας - Αλμυρός 0-0
Διγενής Νεοχωρίου - Πιερικός 0-3
Ατρόμητος Παλαμά - Ηρακλής Λάρισας 3-1
Οικονόμος - Θησέας Αγριάς 1-2

Η βαθμολογία

1. Πιερικός 34 (27 - 3)



2. Θησέας Αγρ. 25 (27 - 16)
3. ΑΟ Σελλάνων 23 (16 - 11)
4. Ηρακλής Λάρ. 23 (18 - 17)
5. ΑΕ Καρίτσας 22 (23 - 11)
6. Ατρόμητος Παλ. 19 (16 - 14)
7. Οικονόμος 17 (13 - 14)
8. Δίας Δίου 16 (14 - 23)



9. Αταλάντη 16 (14 - 22)
10. Αλμυρός 15 (12 - 15)
11. Διγενής Νεοχ. 14 (21 - 21)
12. Μετέωρα 14 (14 - 14)
13. Διαγόρας Στεφ. 11 (9 - 16)
14. ΑΟ Ποταμιάς 2 (6 - 33