ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τοιχογραφία της UrbanAct αφιερωμένη στα αδέσποτα

Το "CityCal"», το φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που διοργανώνεται και υλοποιείται κάθε χρόνο στο Βόλο, από την UrbanAct και τροφοδοτεί το μοναδικό στην Ελλάδα "Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών", μόλις ολοκληρώθηκε για φέτος
Νέα τοιχογραφία της UrbanAct αφιερωμένη στα αδέσποτα

Η τελευταία τοιχογραφία, υλοποιήθηκε σε πολυκατοικία απέναντι από το παλιό εργοστάσιο "Οινοπνεύματος" επί της οδού Κολοκοτρώνη 3. Συμμετείχε ο Ιταλός καλλιτέχνης Mattia Campo Dall’Orto.

Ο τίτλος της τοιχογραφίας είναι "A day in a diary of a Voiceless" και είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα. Απεικονίζει έναν σκύλο σε σώμα ανθρώπου, να γράφει στο ημερολόγιο του, την καθημερινότητά του.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης: "Τι γίνεται αν μπορούσε ένας αδέσποτος σκύλος να μιλήσει; Τι γίνεται αν μπορούσε να γράψει ένα ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να πει; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, ζεστές ηλιόλουστες ημέρες, ατυχήματα και εκπλήξεις, ανθρώπους που νοιάζονται ή επιθετικούς ανθρώπους…

Υπάρχουν τόσες πολλές άγνωστες ιστορίες που θα μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε. Το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει ένα σκύλο σε σώμα ανθρώπου που γράφει σε ένα ημερολόγιο ή διαβάζει τις εμπειρίες του από το παρελθόν".

Στα χτεσινά εγκαίνια της τοιχογραφίας συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο καλλιτέχνης, εκπρόσωποι της UrbanAct και η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, οι οποίοι με την παρουσία τους ευχαρίστησαν τον καλλιτέχνη για το έργο του.

"Ευχαριστούμε εκ νέου όλους όσους συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στις δράσεις μας. Για την ενημέρωσή σας μπορείτε όπως πάντα να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης.

Για όμορφες πόλεις, με ελεύθερους δημόσιους χώρους και συμμετοχικούς πολίτες", αναφέρεται στο δελτίο τύπου της UrbanAct.

πηγή: ert.gr

Πιο διαβασμένα