ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Συναυλία `White Christmas` με το μουσικό σύνολο "ΙΑΜΒΟΣ" και τον Philip Weiss

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στις 8:30μ.μ, στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας, διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο ‘White Christmas’
Συναυλία `White Christmas` με το μουσικό σύνολο "ΙΑΜΒΟΣ" και τον Philip Weiss

Η απαστράπτουσα πόλη του Βόλου, ντυμένη χριστουγεννιάτικα, υποδέχεται, για ακόμη μία χρονιά,  το πολύ γνωστό Μουσικό Σύνολο ΙΑΜΒΟΣ, το οποίο εδώ και 25 χρόνια κοσμεί με τις εμφανίσεις του τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Το Μουσικό Σύνολο απαρτίζουν οι τρεις εξαίρετοι μουσικοί Κωνσταντίνος Γράβος στην τρομπέτα, η δρ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη στο πιάνο και η Ζαφειρούλα Χαντή στο βιολοντσέλο. Μαζί τους θα εμφανιστεί ο Philipp Weiss, ο ταλαντούχος ερμηνευτής της Jazz μουσικής, με εξαιρετικές σπουδές στην Ακαδημία του Μονάχου της Γερμανίας, πολλές περγαμηνές και αξιόλογες εμφανίσεις στο Εξωτερικό. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αποτελείται από ένα κράμα μελωδιών του διεθνούς μουσικού στερεώματος, έργα σπουδαίων συνθετών που έγιναν γνωστά και αγαπήθηκαν από πολλές γενιές και αγαπημένες, κλασσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες γεμάτες μηνύματα αγάπης, ελπίδας και ειρήνης που φέρνει η γέννηση του Χριστού, θυμίζοντας μας τι σημαίνει "Αληθινά Χριστούγεννα"!

Το Μουσικό Σύνολο ΙΑΜΒΟΣ, δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά τα τελευταία 25 χρόνια, από το 1993.  Αποτελείται από Διπλωματούχους Σολίστ με πολύ καλές σπουδές στον τομέα της μουσικής, της Επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών, σε Ελλάδα  και Εξωτερικό. Τα μέλη του έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Έχουν συμπράξει σαν σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου, κάποιων από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη. Έχοντας ως βάση την πόλη του Βόλου, ζουν και διδάσκουν στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου, σε σχολεία και ωδεία της πόλης. Η καλλιτεχνική δραστηριότητα του συνόλου στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις, είναι έντονη. Το 2011 εμφανίσθηκε μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ στην ετήσια  επίσημη Θρονική εορτή του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 2009 στο επετειακό αφιέρωμα στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, το οποίο παρουσιάστηκε στην Ελλάδα αλλά και στην Αγγλία και την Ιταλία.  Συμμετείχε επίσης στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών στο Λονδίνο (Αγγλία), στη διάσημη Sala del Capitolo του Φλαγγιανού Κολλεγίου στη Βενετία με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Πολιτιστικής Ανάπτυξης, στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών "Without borders" στο Παλάτι "Balchik" στην Βάρνα της Βουλγαρίας.  Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (Βόλος 2006), Δεληγεώργεια 2008- "Αργαναύτες", εορτασμοί για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, "Πολιτιστική Μεσογειάδα 2010" και έχει αναπτύξει σταθερή συνεργασία με σημαντικούς τοπικούς φορείς της Μαγνησίας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η Συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Βόλου. Η είσοδος για το κοινό είναι  2€.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 24210 82870 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.doepap.gr  και τη σελίδα μας στο facebook "Τέχνες στο Βόλο" & "ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου".

Πιο διαβασμένα