ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραχώρηση εκτάσεων Κάρλας

Του Τριαντάφυλλου Παπαϊωάννου, πρώην προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου και πρώην προέδρου Τοπικής Κοινότητας Καναλίων
Παραχώρηση εκτάσεων Κάρλας

Πριν λίγο καιρό είχα αναφερθεί δημόσια για άλλη μία φορά στην παραχώρηση εκτάσεων Κάρλας.

Είχα γράψει αυτολεξεί: Υπάρχουν δύο τρόποι όταν ένα θέμα δεν θέλεις να το λύσεις.
1. Αποφεύγεις να το "αγγίξεις".
2. Βγάζεις την "ουρά σου απ έξω" αλλά παράλληλα για να μην κατηγορηθείς στέλνεις έγγραφα σε άλλους "υπεύθυνους".

Την Τρίτη που μας πέρασε 26/11/2019 υπήρξε και πάλι σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Θεσσαλία  που αναφερόταν στο θέμα.

Το δημοσίευμα αυτό δεν πρόσθεσε τίποτα καινούργιο.

Με λίγα λόγια ανέφερε και πάλι ότι η Περιφέρεια ζητάει από το Υπουργείο να της πει τι να κάνει αφού όπως λέει είχε προχωρήσει σε ηλεκτρονική ανάρτηση στη σελίδα του ΥΠΠΑΤ για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων αλλά (!) συμπληρώνει "παρόλο που δεν έγινε δημόσια ανακοίνωση της ανάρτησης υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες αιτήσεις ενδιαφερομένων φορέων και ιδιωτών". 

Με λίγα λόγια κατέθεσαν κάποιοι ηλεκτρονικές αιτήσεις αιτούμενοι κτήματα στην Κάρλα χωρίς να γίνει δημόσια ανακοίνωση της ανάρτησης.

Δηλαδή χωρίς κανένας να ενημερωθεί.

Ερώτημα: Αυτούς που κατέθεσαν αιτήσεις ποιος τους ενημέρωσε;

Γιατί οι άμεσα ενδιαφερόμενοι παρακάρλιοι αγρότες (περίπου 300) δεν ενημερώθηκαν και φυσικά δεν υπέβαλε κανείς αίτηση.

Συνεχίζει το δημοσίευμα λέγοντας: Η Περιφέρεια ζητάει από το Υπουργείο να της πει τι θα κάνει. Το σημαντικότερο: Ζητάει να την ενημερώσει το Υπουργείο τι θα γίνει με τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις.

Ζητάει να της πουν τι θα κάνει γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο που έγινε η διαδικασία των αιτήσεων είναι άκυρη.

Οι παρακάρλιοι αγρότες δεν γνωρίζουν, ούτε είναι υποχρεωμένοι, για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να τους διανεμηθούν οι εκτάσεις.

Αυτό που περιμένουν είναι να ενημερωθούν για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Με δηλώσεις του τύπου (αρμόδιοι είναι άλλοι) και την συνεχιζόμενη κωλυσιεργία άρχισαν να αναρωτιούνται: Ποιοι τελικά στηρίζουν τις προτάσεις τους που μέχρι πριν λίγο καιρό όλοι δήλωναν (Περιφέρεια και Υπουργείο) ότι συμφωνούν στο να παραχωρηθούν στους παρακάρλιους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες;

Όσοι πραγματικά νοιάζονται γι αυτούς είτε είναι αρμόδιοι είτε αναρμόδιοι ας δηλώσουν τουλάχιστο δημόσια ότι στηρίζουν την πρόταση που κατέθεσαν για την οριστική λύση του θέματος. Όλα τα υπόλοιπα παραπέμπουν στο "1." και "2." που γράφω στην αρχή του κειμένου.