ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διαγόρας - Διγενής 1-1

Ο Διαγόρας προηγήθηκε ξανά στο Στεφανοβίκειο αλλά για τέταρτο αγώνα δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, ερχόμενος ισόπαλος 1-1 με τον Διγενή Νεοχωρίου, με τις δύο ομάδες να παραμένουν κάτω από τη ζώνη
Διαγόρας - Διγενής 1-1
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Ο Πρίφτης ήταν αυτός που έδωσε το Διαγόρα στο πρώτο ημίχρονο και ο Κουβελάς αυτός που τον έβαλε μπροστά.

Ο γκολκίπερ των Μελανόλευκων ήταν εκπληκτικός βγαίνοντας νικητής σε τέσσερις περιπτώσεις με αντίπαλο τον Λαγκαδινό. Αρχικά, στο 11ο λεπτό κι έπειτα από παράλληλο γύρισμα από αριστερα, ο πορτιέρε του Διαγόρα έσωσε εκπληκτικά με το ένα χέρι στο πρώτο δοκάρι. Στη συνέχεια (19`) έπειτα από σέντρα από τα δεξιά του Γκαντιά, ο επιθετικός του Διγενή έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι με τον Πρίφτη να πετάγεται εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να τον χειροκροτά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Μία προσποίηση κι ένα σουτ του Κοντογεώργου στην περιοχή (24`) δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του Διαγόρα ο οποίος προηγήθηκε με τη συμπλήρωση 33 λεπτών αγώνα.

Ο πολύπειρος Κυριάκος που έχει αναλάβει όλες τις στημένες φάσεις γέμισε στην περιοχή με το κόρνερ, ο Κουβελάς έβαλε σωστά το κεφάλι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να ξεκινήσουν ξέφρενοι πανηγυρισμοί σε κερκίδα κι αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, πέντε λεπτά μετά ο Μπλέντι είχε ένα πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό που έφυγε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι.

Δημιουργός και σκόρερ πανηγυρίζουν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Κι ενώ πλησιάζαμε στη λήξη του πρώτου μέρος, οι γηπεδούχοι δέχτηκαν πίεση. Στο 41` η κάθετη μπαλιά πέρασε και από τον Δίντση όμως ο Πρίφτης έσωσε με τα πόδια στο τετ α τετ με τον Λαγκαδινό ενώ ένα λεπτό μετά έπεσε και μπλόκαρε προσπάθεια του ίδιου παίκτη μέσα από την περιοχή. Ωστόσο, ο Διαγόρας δεν κατάφερε να πάει με το υπέρ του 1-0 στα αποδυτήρια καθώς ο Δίντσης υπέπεσε σε παράβαση ρίχοντας τον Κοντογεώργο στην περιοχή με τον Λαρισαίος Αντωνίου να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Τεντολούρης ευστόχησε (1-1) διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου μέρους.

Πανηγυρισμοί στην ισοφάριση: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Στην επανάληψη, ο Τσιγαρίδας ήταν ο πρώτος που απείλησε στο 52` με σουτ από πλάγια αριστερά στην περιοχή που πέρασε άουτ με τον Μπλέντι να επιχειρεί πολύ ωραία τρίπλα αμέσως μετά πάνω στην τελική γραμμή από αριστερά και να βγάζει την παράλληλη, ο Ράπτης απομάκρυνε με γροθιές στην μικρή περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στο Λάιο που σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Με το χρονόμετρο να δείχνει το 60ο λεπτό μία ασυνεννοησία μεταξύ αμυντικών και Πρίφτη έδωσε την ευκαιρία στον Λαγκαδινό να κάνει την παρέμβαση με κεφαλιά όμως ο γκολκίπερ του Στεφανοβικείου μάζεψε τη μπάλα.

Η πολύ μεγάλη φάση ήρθε στο 64` όταν ο Μπλέντι επιχείρησε να περάσει από αριστερά την κάθετη μπαλιά, η μπάλα άλλαξε πορεία με κόντρα, ο Κυριάκος βρέθηκε απέναντι από τον Ράπτη αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας κρατώντας το 1-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, είχανε μία καλή κεφαλιά του Κουβελά στο 73` που κόντραρε και πέρασε κόρνερ και ζήτησαν επαφή στην  περιοχή σε μία προσπάθεια του Λάιου στο 77`. Η τελευταία στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Ευθύμη Αλεξίου να σουτάρει έπειτα από φάση διαρκείας σε κόρνερ της ομάδας του αλλά ο Πρίφτης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Ο Διαγόρας έχει πλέον 7 βαθμούς και ο Διγενής 8 θέλοντας να ψάξουν βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια.

Συνθέσεις:

Διαγόρας Στεφανοβικείου: Πρίφτης, Καλύβας (34` Καλιακούδας), Βουραζέρης, Δίντσης, Σπαθής, Λάιος, Σπ. Καραπλιάγκος(87` Παπαγεωργίου), Κουβελάς, Μπλέντι, Κυριάκος, Αλαμάνης (59` Ζιάκας).

Διγενής Νεοχωρίου: Ράπτης, Μανώλης, Τσιγαρίδας, Σταμέκος, Γούτσιος, Μακρής, Τεντολούρης (87` Τσιούφης), Γκαντιάς (70` Αυγουστάτος), Κοντογεώργος (90` Δημ. Αλεξίου), Λαγκαδινός (82` Ευθ. Αλεξίου), Διβανές.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ` Εθνικής:

Μετέωρα - Πιερικός 0-1

Αλμυρός - Ηρακλής Λάρισας 3-0

ΑΟ Σελλάνων - Οικονόμος 0-1

Δίας Δίου - Θησέας Αγριάς 3-1

ΑΟ Ποταμιάς - Ατρόμητος Παλαμά 0-2

Διαγόρας Στεφανοβίκειου - Διγενής Νεοχωρίου 1-1

ΑΕ Καρίτσας – Αταλάντη 2-0

Η βαθμολογία:

1 Πιερικός 22



2 ΑΕ Καρίτσας 18
3 ΑΟ Σελλάνων 16
4 Ηρακλής Λάρ. 16
5 Θησέας Αγρ. 16
6 Ατρόμητος Παλ. 13
7 Αταλάντη 13
8 Αλμυρός 11



9 Οικονόμος 11
10 Δίας Δίου 10
11 Διγενής Νεοχ. 8
12 Διαγόρας Στεφ. 7
13 Μετέωρα 7
14 ΑΟ Ποταμιάς 2