ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε απόσταση βολής

Όγδοη σερί επιτυχία για τους Κυανόλευκους του Βελεστίνου, αυτή τη φορά με σκορ 2-0 επί του Σαρακηνού
Σε απόσταση βολής
Ο Πάσχος αφιερώνει το γκολ στον τραυματία Αραμπατζή που παρακολουθούσε το παιχνίδι από τον πάγκο

Ο Ρήγας συνέχισε σήμερα τη νικηφόρα πορεία του επικρατώντας 2-0 του σκληροτράχηλου Σαρακηνού στο Βελεστίνο και σε συνδυασμό με το "χ" στο ντέρμπι κορυφής, εξαρτάται πλέον από τον ίδιο αν θα "καπαρώσει" στο επόμενο διάστημα την πρωτιά.

Η όγδοη σερί επιτυχία των Κυανόλευκων στην Α` ΕΠΣΘ ήρθε σήμερα για την 15η αγωνιστική, μειώνοντας έτσι την απόσταση απο την πρώτη θέση στους τρεις βαθμούς και μετρώντας παράλληλα και αγώνα λιγότερο. Η σειρά αγώνων που ακολουθεί μετά το επόμενο παιχνίδι στην Αγία Άννα και αφορά τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας, με Διαγόρα εντός, Σούρπη εκτός και Ευξεινούπολη εκτός, σίγουρα δεν είναι εύκολη, εντούτοις αναμένεται να κρίνει εν πολλοίς το αν ο Ρήγας επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες και για αυτό θα χρειαστούν νίκες. Σκόραραν και πάλι τα δύο φορ, Πάσχος και Σέττος, ντεμπούτο για το Βανγκέλι καθώς και για τους νεαρούς Σταμάτη και Χότζα. Με 10 ποδοσφαιρισές λόγω αποβολής του Μόσιου με απευθείας κόκκινη αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι που έχασαν λόγω τραυματισμού στο πρώτο ημίχρονο και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Σιώμο.

Η πρώτη απειλητική στιγμή ανήκε στο Σαρακηνό με το Σιώμο να φεύγει στο 3ο λεπτό στην αντεπίθεση και να σουτάρει, όμως ο Παπαγιάννης ήταν σε ετοιμότητα κι έδιωξε σε κόρνερ. Το γκολ για το Ρήγα ήρθε στο 14` όταν ο Σέττος συνεργάστηκε άψογα από τα αριστερά με το Νασιακόπουλο ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά στην περιοχή, με τον Πάσχο να "μυρίζεται" τη φάση και να σημειώνει με προβολή από κοντά το 1-0.

Οι γηπεδούχοι μέτρησαν ακόμα μία καλή στιγμή με το Σέττο στο 26` όταν έπιασε ξαφνικό - δυνατό σουτ από αριστερά πλάγια στην περιοχή με τον Γράντα να δείχνει φοβερά αντανακλαστικά.

Στο ίδιο λεπτό, στο 30`, ο Σαρακηνός έχασε δύο παίκτες, καθώς ο Σιώμος που είχε τραυματιστεί στα δάχτυλα του χεριού του σε μία φάση με αντίπαλο τον Καρλιάμπα αντικαταστάθηκε, ενώ ο Μόσιος δέχθηκε την κόκκινη κάρτα από το ρέφερι Βλάχο για απώθηση αντιπάλου.

Η μοναδική τελική στον αγώνα για το πρώτο ημίχρονο ήταν μία κεφαλιά, αρκετά άστοχη, του Δαμάσκου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους παραλίγο να "παγώσει" το Δημοτικό Στάδιο όταν ο Δαμάσκος έκλεψε τη μπάλα από τον Αλεξίου και μπήκε στην περιοχή, όμως στο τετ α τετ ο Παπαγιάννης βγήκε νικητής με εντυπωσιακό τρόπο.

Οι στέρεες βάσεις για την ομάδα του Μίλτου Ζιάκα τοποθετήθηκαν στο 53`. Ο Νασιακόπουλος "πάτησε" ωραία από τα αριστερά για το Σπαθή που ξεπέρασε ωραία τον αντίπαλο του πάνω στην τελική γραμμή κι έστρωσε για το Σέττο. Αυτός με "βολίδα" με το αριστερό δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Γράντα, με τη μπάλα να προσκρούει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα.

Στο διάστημα 62` - 75` ο Ρήγας θα μπορούσε κάλλιστα να σημειώσει και τρίτο γκολ με τους Πάσχο και Σέττο να αστοχούν σε τετ α τετ, ενώ ο Βελεστινιώτης φορ του Ρήγα είχε και μία ωραία ενέργεια αποφεύγοντας την πίεση των αμυντικών στην περιοχή για να σουτάρει πέφτοντας, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Τίποτα δεν αξίζει να καταγραφεί περισσότερο μέχρι το τέλος εκτός από ένα σουτ για κάθε ομάδα που πέρασε ψηλά άουτ αλλά και η διάθεση του νεαρού Σταμάτη.

Συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης, Σπαθής, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Γούτσιος, Αλεξίου (70` Σουγκάρης), Βανγκέλι, Τσιαντής, Νασιακόπουλος (90+2` Χότζα), Σέττος, Πάσχος (74` Σταμάτης).

Σαρακηνός: Γράντας, Κουσκουρίδας, Αναστασίου, Ρακής (74` Α. Σιώμος του Γεωργίου), Μοράλες, Γιαμαλής, Θάνος (63` Μπακάλης), Καλαμάτας, Α. Σιώμος του Αποστόλου (30` λ. τρ. Δαμάσκος), Τσίγκας, Μόσιος