ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόδραση από το Καρπενήσι

Με ήρωα τον Κώστα Καραπλιάγγο ο Διαγόρας σημείωσε την πρώτη του -ιστορική- νίκη στη Γ` Εθνική επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας της Ποταμιάς στο ντέρμπι επιβίωσης και βλέπει πλέον πιο αισιόδοξα τη συνέχεια
Απόδραση από το Καρπενήσι

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στον αγώνα (7`) που διεξήχθη για την 7η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ` Εθνικής, με τον Ρομάν να βγάζει ωραία μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή με τον Πρίφτη να λέει "όχι" στο σουτ που επιχείρησε.

Στο 23ο λεπτό ήταν η σειρά του Διαγόρα να απειλήσει. Ο Κυριάκος που επέστρεψε μέρες πριν στο σύλλογο, γέμισε με φάουλ στην αντίπαλη περιοχή, ο Δίντσης έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο πριν το τέλος του Α` Μέρους (42`) ο Πρίφτης απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Νούλα από δεξιά στην περιοχή, με τον Γενιτσαρόπουλο ένα λεπτό μετά να κάνει την προσωπική ενέργεια και να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, σουτάροντας λίγο έξω από το αριστερό "Γ" της εστίας του Διαγόρα.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο ενθουσιώδεις επιθετικά. Στο 50` ο Ζιάκας έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και με κούρσα έφτασε στην περιοχή για να σουτάρει με τον τον Ανδρούτσο να διώχνει σε κόρνερ. Έξι λεπτά μετά ο Κυριάκος δοκίμασε ένα σουτ με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Σαφώς πιο δύσκολη επέμβαση ήταν αυτή που χρειάστηκε να κάνει στο 56` όταν σε απευθείας χτύπημα φάουλ του Κυριάκου, πετάχτηκε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Προάγγελος του τέρματος που θα πετύχαινε ήταν η φάση του 68` για τον Κ. Καραπλιάγγο ο οποίος έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λάιου με τον Ανδρούτσο να την μαζεύει. Ωστόσο, στο 72` και ύστερα από σέντρα του Καλύβα από δεξιά ο ποδοσφαιριστής από το Στεφανοβίκειο έστειλε από το όριο της μικρής περιοχής τη μπάλα στα δίχτυα της Ποταμιάς  με κεφαλιά, δίνοντας μία ιστορικής και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη στην ομάδα του.

Αυτός ήταν ο πρώτος από τους δύο σερί εκτός έδρας αγώνες που έχει να δώσει ο Διαγόρας, με τη δοκιμασία στην Αταλάντη να ακολουθεί. Στους δύο βαθμούς και στην τελευταία θέση παρέμεινε η ομάδα του Καρπενησίου.

Οι συνθέσεις:

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Κατσαρής, Αθανασόπουλος, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Λέρης, Νούλας (77΄ Κουτσουπιάς), Ρόμαν, Ζαλοκώστας Δ., Γενιτσαρόπουλος, Χρυσικός (63΄ Μπουμπουρής).

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Μιχάλης Ζιώγας): Πρίφτης, Καλύβας, Δίντσης (60΄ Παπαγεωργίου), Σπαθής, Λάϊος, Καραπλιάγκος Σ., Κουβελάς (35΄ λ.τρ. Καραπλιάγγος Κ.), Αλεξίου, Αλαμάνης, Κυριάκος (90΄ Καλιακούδας), Ζιάκας (75΄Πρασσάς).

*Ευχαριστούμε πολύ τον καθιερωμένο ιστότοπο της Ευρυτανίας Evrytaniaspot.blogpost.com για τη συνεργασία.