ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Μαντάμα Μπατερφλάι ζωντανά από τη Νέα Υόρκη στο Αχίλλειον

Συνεχίζεται η σεζόν 2019-20 του βραβευμένου προγράμματος "The Met: Live in HD", της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, με την περίφημη όπερα "ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ" του Giacomo Puccini, που θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 19:55
H Μαντάμα Μπατερφλάι ζωντανά από τη Νέα Υόρκη στο Αχίλλειον

 

Η Hui He πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Τσίο-Τσίο-Σαν, της πιστής γκέισας που αφιερώνει τη ζωή της στον αμερικάνο αξιωματικό του ναυτικού, τον Πίνκερτον, που ερμηνεύει ο Andrea Carè. Η Elizabeth De Shong είναι η φίλη της, Σουζούκι ενώ τον ρόλο του Σάρπλες τον υποδύεται ο Paulo Szot. Ο Pier Giorgio Morandi διευθύνει και η γλυκιά, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, ανήκει στον Anthony Minghella.

Η υπόθεση της παράστασης αφορά στην τραγική ιστορία της Μπατερφλάι (πεταλούδα), μίας Γιαπωνέζας έφηβης γκέισας. Ένας Αμερικανός αξιωματικός την πείθει να τον παντρευτεί με τις ερωτικές υποσχέσεις του, που σύντομα αποδεικνύονται ψευδείς. Τελικά την εγκαταλείπει. Η Μπατερφλάι τον περιμένει πάντα αλλά όταν εκείνος επιστρέφει, μετά από τρία χρόνια, το κάνει μόνο για να πάρει το παιδί που απέκτησαν μαζί. Τότε στην Μπατερφλάι απομένει μόνο μία αξιοπρεπής επιλογή, το χαρακίρι.

Ο Τζιάκομο Πουτσίνι γεννήθηκε στην Ιταλία το 1858 και πέθανε στο Βέλγιο το 1924 . Μη μπορώντας να μιλήσει το τελευταίο διάστημα επικοινωνούσε με γραπτά μηνύματα. Το τελευταίο του ήταν προς την σύζυγό του Ελβίρα: "Elvira, povera donna, finito" (Ελβίρα, καημένη γυναίκα, όλα τέλειωσαν). Ήταν ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του ιταλικού βερισμού. Σπούδασε σύνθεση και εκκλησιαστικό όργανο, πρώτα στη γενέτειρα του, Λούκα και μετά στο Μιλάνο. Το 1893, είχε την πρώτη του επιτυχία με την Όπερα "Τόσκα" (1900), την "Μαντάμα Μπατερφλάι" και την "Τουραντότ", την οποία άφησε ημιτελή και την συμπλήρωσε ο Φράνκο Αλφάνο. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ενορχήστρωση, άμεσο λυρισμό και κυριαρχεί σε αυτά δραματική ατμόσφαιρα. Είναι από τα πιο δημοφιλή στο χώρο της όπερας.

Για ακόμη μία χρονιά έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παραγωγές του βραβευμένου προγράμματος "The Met: Live in HD" που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης με 70 χώρες σε έξι ηπείρους. Η ανανέωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., εξασφαλίζει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας του Κινηματοθέατρου «Αχίλλειον».

Η παράσταση διαρκεί 3 ώρες και 12 λεπτά και μεταδίδεται με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους. Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο "Δίαυλο", τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11.

Οι επόμενες παραστάσεις του προγράμματος είναι οι ακόλουθες: Aκενάτον 23 Νοεμβρίου 2019, Βόιτσεκ 11 Ιανουαρίου 2020, Πόργκι και Μπες 1 Φεβρουαρίου 2020, Αγριππίνα 29 Φεβρουαρίου 2020, Ο Ιπτάμενος Ολλανδός 14 Μαρτίου 2020, Tόσκα 11 Απριλίου 2020, Μαρία Στουάρντα 9 Μαΐου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr/

 

Πιο διαβασμένα