ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Kαμιά διακοπή νερού στις λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρήγα Φεραίου
Kαμιά διακοπή νερού στις λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας

Η απόφαση της ΔΕΥΑ Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ να προχωρήσει από τις αρχές Οχτώβρη σε διακοπές νερού για οφειλές ακόμη και δυο απλήρωτων λογαριασμών και πάνω, ασχέτως ποσού, αποδεικνύει την εχθρική στάση της δημοτικής αρχής και την ανάλγητη πολιτική της απέναντι στα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας.

Καταφανέστατα τέτοιες αποφάσεις δεν αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά λαϊκές οικογένειες και μικροεπαγγελματίες που έχουν αδυναμία πληρωμής. Η δημοτική αρχή αντί να "στριμώξει" τους μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης με την ένταξή τους στο σύστημα των 100 δόσεων κ.τ.λ., απαιτεί "οριζόντια" εξόφληση οφειλών νερού και απειλεί με διακοπές μικροοφειλέτες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ύστερα από το χτύπημα που δέχτηκαν από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, την ανεργία και τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους.

Η ΔΑ Ρήγα Φεραίου υλοποιεί την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που νομοθέτησαν ακόμα και πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων για χρέη προς τους δήμους που ξεκινούν από 500 €. Με την απόφαση διακοπής του νερού τρομοκρατεί βάζοντας το "μαχαίρι στο λαιμό" των λαϊκών οικογενειών, την ίδια στιγμή που με νόμους, εκατομμύρια € χαρίζονται ή δεν διεκδικούνται από επιχειρηματικούς ομίλους! Βλέπε οφειλή Χαλυβουργίας από το 1999.

Είναι ανάγκη και πρέπει να αποτελέσει μέτρο διεκδίκησης από τους φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων, η θέση του ΚΚΕ, (πρόταση - τροπολογία στη Βουλή 16-3-2019) που αφορούσε "Άμεσα μέτρα διαγραφής προς τους δήμους" με βάση εισοδηματικά κριτήρια και με γνώμονα την προστασία των λαϊκών οικογενειών. Δηλαδή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή του Δ.Σ. των ΔΕΥΑ και των ΝΠΔΔ, να είναι δυνατή η διαγραφή κάθε είδους χρεών προς τους δήμους, μείωση ή δοσοποίηση τους για απόρους, ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργους, επαγγελματίες και αγρότες, που αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική αδυναμία, με βάση εισοδηματικά και άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ καλεί τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν! Να διεκδικήσουν μαζί μας τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΡΦ, να μην γίνει καμιά διακοπή νερού στις λαϊκές οικογένειες , να γίνει διαγραφή χρεών για αυτούς που έχουν αποδεδειγμένα οικονομική αδυναμία, να πληρώσουν στο ακέραιο και άμεσα τα χρέη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη περιοχή και οφείλουν, να μπει φραγμός στην εμπορευματοποίηση της ύδρευσης, ’"το νερό είναι κοινωνικό αγαθό" να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών και έργων από τον Κ.Π. για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών ύδρευσης - άρδευσης - αποχέτευσης του Δήμου μας .