ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εισιτήριο πρόκρισης στο 117`

Με από μηχανής θεό τον Αραμπατζή, ο Ρήγας Φεραίος επικράτησε 2-1 του Διαγόρα στην παράταση (κ.δ. 1-1), παίρνοντας την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου ΕΠΣΘ
Εισιτήριο πρόκρισης στο 117`
Ο Αραμπατζής πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Σε ένα ντέρμπι με αρκετό δυναμισμό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων των δύο συλλόγων για 120 λεπτα, οι Κυανόλευκοι πανηγύρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού έναντι του "συντοπίτη" Διαγόρα και θα υποδεχτούν στην επόμενη φάση τον Αίαντα Σούρπης.

Φίλαθλοι του Ρήγα και του Διαγόρα στο Δημοτικό Στάδιο

Η ομάδα του Κώστα Σταματίου ξεκίνησε πιο επιθετικά την αναμέτρηση με τον Κουτσιρίμπα να σώζει την εστία του σε δύο περιπτώσης. Αρχικά, έμεινε όρθιος στο σουτ του Σέττου (13`) από πλάγια στην περιοχή και στη συνέχεια (18`) έβγαλε εκπληκτικά με το ένα χέρι την γυριστή κεφαλιά του Ιωάννου.

Η πίεση του Ρήγα απέδωσε καρπούς στο 24ο λεπτό όταν ο Νασιακόπουλος σήκωσε ωραία μία κάθετη λόμπα στον Γάρο κι αυτός εκτέλεσε άμεσα από το ύψος του πέναλντι για το 1-0. Ο φορ των Βελεστινιωτών θέλησε να δείξει σεβασμό στην πρώην ομάδα του κατά τον πανηγυρισμό του.

Ο Γάρος σηκώνει τα χέρια ψηλά: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Το μομέντουμ του παιχνιδιού άλλαξε στο 33` όταν ο Διαγόρας ευτύχησε να βρει δίχτυα στην πρώτη του μεγάλη στιγμή. Έπειτα από κόρνερ, η πρώτη παρέμβαση στη μπάλα έβγαλε τον Αλαμάνη εξ επαφής με τον Ανατολή, με τον φορ των φιλοξενούμενων να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Βολιώτη γκολκίπερ.

Ο Αλαμάνης πανηγυρίζει το 1-1: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Οι δύο τελευταίες στιγμές του ημιχρόνου ανήκαν στους Κυανόλευκους μετον Νασιακόπουλο να σουτάρει σε αντεπίθεση πάνω στον Κουτσιρίμπα στο 43` και τον Σέττο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων άουτ, από θέδσ διαγώνια δεξιά στην περιοχή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πιο ήπια με ένα αδύναμο σουτ του Γουτούλη που κατέληξε στην αγκαλιά του αντιπάλου πορτιέρε στο 64` να σημειώνεται ως η πρώτη τελική.

Την ίδια κατάληξη είχε κι ένα σουτ του Τανού τρία λεπτά αργότερα για να φτάσουμε στο πιο έντονο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Μία κεφαλιά του Αραμπατζή στο 73` έπειτα από φάουλ του Γουτούλη κόντραρε και πέρασε για λίγο εκτός εστίας, κόρνερ, ενώ στο 81` και πάλι ο Γουτούλης έστειλε με φάουλ τη μπάλα στην περιοχή όμως η κεφαλιά του Ιώαννου πέρασε πάνω από την εστία. Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στο 83` με τον Γάρο να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά οι παίκτες του Διαγόρα συνεργάστηκαν σωστά με τον Κουβελά να πλησιάζει από δεξιά στην μικρή περιοχή, σε πρώτο χρόνο ο Κακάνης μπλόκαρε την προσπάθεια του Αλαμάνη και στη συνέχεια ο Ανατολής το γυριστό που επιχείρησε ο Ζιάκας.

Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 ο Γάρος έπαιξε ωραία το "1-2" με τον Αραμπατζή και σούταρε από δεξιά, ο Κουτσιρίμπας ωστόσο έδιωξε στην κλειστή του γωνία.

Η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας σημειώθηκε σε κεφαλιά του Αλαμάνη που πέρασε άουτ.

Ο Κώστας Σταματίου δίνει οδηγίες στους παίκτες του πριν την έναρξη της παράτασης

Ομιλία του Μιχάλη Ζιώγα στους ποδοσφαιριστές του πριν την ημίωρη παράταση

Στην παράταση, ο Απόστολος Καλαϊτζίδης που είχε περάσει πιο πριν στη θέση του τραυματία Ανατολή, αποσόβησε εκπληκτικά μία κεφαλιά του Αλαμάνη στο 103` κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Η επόμενη σημαντική φάση ήταν και το γκολ της λύτρωσης για τους γηπεδούχους που πανηγυρίστηκε έξαλλα. 

Ο Αλμασίδης σέντραρε από αριστερά, η μπάλα πέρασε έσκασε και πέρασε από πρώτο δοκάρι, μετά ο Αραμπατζής την κατέβασε ωραία και σούταρε με το αριστερό για το τελικό 2-1 που σήμανε και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο σκόρερ πνίγεται στην αγκαλιά των συμπαικτών του: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Πλέον, οι δύο ομάδες στρέφονται στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, με τον Ρήγα να μην έχει αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Α` ΕΠΣΘ και να περιμένει την αποθεραπεία των τραυματισμένων. Από την άλλη, ο Διαγόρας, με του οποίου τη φανέλα επέστρεψαν ως αντίπαλοι του Ρήγα οι Σπαθής και Αλεξίου, περιμένει τον ΑΟ Σελλάνων σε ένα κομβικό παιχνίδι για την 6η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ` Εθνικής. 

Συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος (Σταματίου): Ανατολής (95` λ. τρ. Απ. Καλαϊτζίδης), Ράπτης (108` Μιχολίτσης), Ιωάννου, Κακάνης (98` λ. τρ. Γκίνης), Αλμασίδης, Γουτούλης,  Σουγκάρης, Ν. Καλαϊτζίδης, Γάρος, Νασιακόπουλος (49` λ. τρ. Αραμπατζής). Σέττος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Ζιώγας): Κουτσιρίμπας, Πρασσάς, Κ. Καραπλιάγγος (74` Σπαθής), Δίντσης (46` Κουβελάς), Σιγαλάκος, Σπ. Καραπλιάγκος (61΄Καλλιακούδας), Αλεξίου, Τανός, Ζιάκας, Παπαγεωργίου (46` Καλύβας), Αλαμάνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Διαιτητική τριάδα: Γ. Τασιόπουλος, Δ. Σακκάς, Γερμάνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ