ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριήμερη απεργία των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας

Σε τριήμερη απεργία, αύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου, καθώς και στις 23 και 24 του μήνα καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, με αιχμή του δόρατος το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα
Τριήμερη απεργία των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Με τη νέα Νομοθετική ρύθμιση οι Δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ όπου θα φροντίζουν να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών.

Σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε το Νομοσχέδιο ταφόπλακα του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεχίσει την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας το οποίο τέλος Οκτωβρίου κόβεται.

Το συλλαλητήριο το προηγούμενο Σάββατο και η δυναμική του έδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε.

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας σε ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 22, Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.

Την Πέμπτη συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου στις 6.00 το πρωί την ίδια ημέρα. Όσοι συνάδελφοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο πρέπει να δηλώσουν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας έως την Τετάρτη 23-10-2019 το μεσημέρι".


πηγή: ert.gr