ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πληγώθηκε στο φινάλε

Ο Διαγόρας κρατούσε έναν πολύτιμο βαθμό για 88 λεπτά στην Κατερίνη απέναντι στον ισχυρό Πιερικό στιγμή με μία φάση ανάμεσα σε Μπενίσκο και Λάιο να οδηγεί στο οδυνηρό 1-0
Πληγώθηκε στο φινάλε
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ @FACEBOOK Διαγόρας Στεφανοβικείου

Δύσκολος αλλά πολύ κρίσιμος πλέον για την πρώτη νίκη ο επόμενος εντός έδρας αγώνας με τον ΑΟ Σελλάνων, αφού πρώτα μεσολαβήσει η αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Ρήγα στο Βελεστίνο.

Παρότι λαβωμένη αμυντικά, η ομάδα του Στεφανοβικείου στάθηκε αξιοπρεπώς στο Α` ΔΑΚ Κατερίνης με αντίπαλο το σύνολο του Απόστολου Στύλου που έχει ως στόχο την άνοδο.

Μάλιστα, στο πρώτο μέρος δημιούργησε καλές στιγμές αλλά δεν κατάφερε να φύγει θετικό αποτέλεσμα από την Πιερία, στο παιχνίδι που διεξήχθη για την 5η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ` Εθνικής.

Η πρώτη στιγμή που ανησύχησε στην πράξη ο Πρίφτης σημειώθηκε στο 19ο λεπτό με τον γκολκίπερ των Μελανόλευκων να εξουδετερώνει συρτό σουτ του Κριεμάντι, μόλις εκτός περιοχής.

Η επόμενη φάση ανήκε στον Διαγόρα με τον Ζιάκα να σουτάρει από αριστερά στην μικρή περιοχή και τον Γουναρίδη να σώζει την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ.

Μάλιστα, οι επιθέσεις για τους φιλοξενούμενους συνεχίστηκαν αφού ένα λεπτό μετά ο Κουβελάς ανέλαβε το κόρνερ, ο Σπύρος Καραπλιάγκος έπιασε την πρώτη κεφαλιά με τη μπάλα να κατευθύνεται στο δεύτερο δοκάρι και τον Τανό να μην προλαβαίνει για λίγο να τη βρει και να σκοράρει.

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, οι γηπεδούχοι πίεσαν και έστειλαν τη μπάλα άουτ σε προσπάθειες των Μηλιώτη, Ρογγότη και Κριεμάντι.

Φτάνοντας στο 68ο λεπτό ο Τακίδης έπιασε μια γυριστή κεφαλιά που κατέληξε εκτός εστίας, ενώ στο 71΄και σε φάση στην περιοχή, ο Πετράκος δεν μπόρεσε να παρέμβει στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα εντός τέρματος.

Πάνω από την εστιά του Πρίφτη κατευθύνθηκε και η κεφαλιά του Μακρή στο 81`.

Στο 88΄σημειώθηκε η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση με τον Κυπαρίσση να σεντράρει, τον Δεμηρτζόγλου στο δεύτερο δοκάρι να "σπάει" τη μπάλα και τον Μπενίσκο να κάνει προβολή στον Λάιο που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι παίκτες του Διαγόρα διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Μπούτσικο για φάουλ αλλά το τελικό 1-0 κατακυρώθηκε.

Ο Μιχάλης Ζιώγας δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους τραυματίες Καραμπούζη και Σπαθή ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο Κουβελάς. Επανεμφάνιση ύστερα από καιρό για το Νίκο Βουραζέρη που πέρασε ως αλλαγή. Ο Διαγόρας έμεινε στους δύο βαθμούς και στο επόμενο παιχνίδι στο Στεφανοβίκειο με τον ΑΟ Σελλάνων τίθεται ως στόχος μόνο η νίκη. Βέβαια, πρώτα, την  Τετάρτη, ακολουθεί ένα δημοτικό ντέρμπι στο Βελεστίνο με τον Ρήγα για τους "16" του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. 

Συνθέσεις:

Πιερικός: Γουναρίδης, Λαζαρίδης (82` Κόλα), Τουλίκας, Ρογγότης, Τακίδης, Μακρής, Μηλιώτης (72` Δεμηρτζόγλου), Πετράκος, Σαχινίδης, Κριεμάντι (62` Κυπαρίσσης), Χαρτσιάς (82` Μπενίσκος).

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Μιχάλης Ζιώγας): Πρίφτης, Σιγαλάκος, Καραπλιάγκος Κ., Πρασσάς, Λάιος, Καραπλιάγκος Σ., Κουβελάς (60` λ. τρ. Αλαμάνης), Αλεξίου, Τανός (61` Καλύβας), Ζιάκας (84` Βουραζέρης), Παπαγεωργίου - Μπήκε και ο Δίντσης στο 90`.