ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτυχίες του ΣΔΥΒ στον Ρήγειο Δρόμο

Δέκα οχτώ θέσεις στο βάθρο για τους δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου
Επιτυχίες του ΣΔΥΒ στον Ρήγειο Δρόμο

Το δρομικό κίνημα γιορτάζει κάθε βδομάδα στη Μαγνησία. Μέσα σε ένα μήνα, με την είσοδο δηλαδή του φθινοπώρου έγιναν οι αγώνες στα Καλά Νερά, τη Σκιάθο, τον Αλμυρό, και βέβαια το Τρέχω για την Φλόγα, ενώ την Κυριακή 13 Οκτωβρίου σειρά πήρε το Βελεστίνο με τον Ρήγειο Δρόμο. Ήταν η 19η χρονιά που διεξήχθη ο αγώνας και η ισάριθμη που ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου είχε κομβική παρουσία στη διοργάνωση, παρουσία την οποία συνόδευσε μάλιστα με 18 θέσεις στο βάθρο, 10 από το ανδρικό και 8 από το γυναικείο team του συλλόγου.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ο Μιχάλης Σαράντης από το Βελεστίνο στέφθηκε νικητής όπως και πέρυσι. Δύο δρομείς του ΣΔΥΒ ακολούθησαν, ο Αχιλλέας Καλαμάκης και ο Νίκος Σιδηρόπουλος. Μεγάλη νικήτρια στην ίδια απόσταση τερμάτισε η Κατερίνα Τσάγγαρη, και 2η ακολούθησε η Εύη Μυλωνά, με τον ΣΔΥ Βόλου να παίρνει έτσι τις δύο πρώτες θέσεις στον γυναικείο αγώνα. Στα 5 χιλιόμετρα νικητής αναδείχθηκε ο Ζήσης Τσουρέλης, και τη 2η θέση πήρε ο Τόλης Κουτσουμπές, ενώ η Μαρία Μακροθανάση ήταν 3η στις γυναίκες. Όλοι οι παραπάνω βραβεύθηκαν επίσης και στις ηλικιακές κατηγορίες. Στις κατηγορίες ανέβηκαν επίσης στο βάθρο από τον ΣΔΥΒ οι:

  • 1οι Κώστας Σκοτίδης, Ευαγγελία Παπαχρήστου.

  • 2οι Γιάννης Χαχούδης, Γιώργος Καλαντζής, Νίκη Μουλά, Κατερίνα Putz, Τζώρτζια Ιωάννου.

  • 3οι Πέτρος Γεωργούλας, Ηλίας Πατσαρούχας, Μιχάλης Άκερμαν, Δήμητρα Κωστή.

Πολλοί ακόμη δρομείς του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν στις διαδρομές των 10 και 5 χιλιομέτρων, πιο συγκεκριμένα οι εξής με αλφαβητική σειρά: Χάρης Ακρίβος, Βαγγέλης Γιακάκογλου, Στάθης Καραδημητρίου, Γιάννης Καρανάσιος, Δημήτρης Κοτσίλιος, Γιάννης Κουτσαυτίκης, Αριστομένης Μακρής, Μπάμπης Μπάρδας, Γιώργος Μπατζιώρας, Δημήτρης Μπιντάκας, Γιάννης Μυλωνάς, Ευμορφία Ντόβα, Δημήτρης Οικονόμου, Χρήστος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπαϊωάννου, Θεόδωρος Στόρτος, Μάνος Τζώρτζης, Τόνια Τσιρογιάννη. Τριψήφιος ήταν ο αριθμός των παιδιών που έτρεξαν στις μικρές διαδρομές, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά δρομέων του ΣΔΥΒ.

Πολύτιμη όπως και στον αγώνα της Φλόγας και σε κάθε διοργάνωση που γίνεται στη Μαγνησία ήταν η υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Εθελοντικά κάλυψαν τη βιντεοσκόπηση του αγώνα ο Χρήστος Γούσης που το ίδιο έκανε και στον αγώνα της Φλόγας ενώ το ίδιο κάνει στις διοργανώσεις από το 1990, ο Στάθης Καραδημητρίου, και ο Κώστας Γούσης, ο οποίος μάλιστα βιντεοσκόπησε με ποδήλατο με το οποίο πήγε στο Βελεστίνο από τον Βόλο μέσω Κάρλας. 550 φωτογραφίες προσέφερε καλύπτοντας όλες τις διαδρομές η αθλήτρια του ΣΔΥΒ Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Στα αξιοσημείωτα επίσης ότι ο Δημήτρης Οικονόμου έτρεξε στα 10 χιλιόμετρα ενώ πήγε και γύρισε με ποδήλατο από τον Βόλο στο Βελεστίνο.

Στο Παρθένο Δάσος της Ροδόπης, με επίκεντρο το Παρανέστι Δράμας έγινε το VFUT Virgin Forest Ultra-Trail και οι παράλληλοι αγώνες. Στο Nature Trail Race απόστασης 110 χιλιομέτρων και συνολικής υψομετρικής ανάβασης 4.650 μέτρων αγωνίστηκαν 71 trail runners και τον ολοκλήρωσαν οι 56. Ο Απόστολος Μπαρμπούλης πραγματοποίησε ιδιαίτερα αξιόλογο αγώνα και τερμάτισε περίπου στις 3.10 το πρωί της Κυριακής με χρόνο 20 ώρες 08`48 παίρνοντας την 25η θέση. Ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου μετείχε στην ίδια διοργάνωση και πέρυσι, όπου ολοκλήρωσε το Paranesti Path 46χλμ (υψομετρική 1.900 μέτρα).

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου το 1ο Larissa Night Run, και ο ΣΔΥ Βόλου συμμετείχε με 13 δρομείς, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα έτρεξαν την επόμενη ημέρα και στο Βελεστίνο. Ο Αλέξης Παπαλεξίου τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη των 10 χιλιομέτρων, ενώ ο Τόλης Κουτσουμπές 3ος στην κατηγορία και 10ος γενικά. Στον αγώνα των 3 χιλιομέτρων ο Γιάννης Κλόκας πήρε τη 12η θέση. Ο απολογισμός του ΣΔΥΒ έχει ως εξής:

10 χιλιόμετρα
2 Αλέξης Παπαλεξίου 35.48
10 Τόλης Κουτσουμπές 40.28
27 Θωμάς Μαλιαχόβας 44.06
59 Παντελής Ζήσης 46.48
60 Ηλίας Πατσαρούχας 46.48
93 Μιχάλης Κωστής 49.15
364 (45η) Μαρία Μακροθανάση 1.00.50
406 (60η) Κατερίνα Βουρονίκου 1.03.58
487 (92η) Θεοδοσία Αποστολοπούλου 1.10.24
511 (104η) Αλεξάνδρα Τσινίδου 1.15.43
533 Αθανάσιος Τσιάτσιος 1.23.47

3 χιλιόμετρα
12 Γιάννης Κλόκας 10.45
29 Χρήστος Αθηναίος 12.13.

Ο Αμβρόσιος Δημητριάδης έτρεξε την Κυριακή στον Κούπτσιο Δρόμο Θυσίας 10 χιλιομέτρων. Η αφετηρία του αγώνα βρίσκεται στον οδικό δρόμο Νευροκοπίου-Δράμας και ο τερματισμός γίνεται στον Βώλακα. Με χρόνο 42.45 ο δρομέας του ΣΔΥΒ τερμάτισε 3ος, ενώ ήταν πρώτος στην κατηγορία.

Ο ΣΔΥ Βόλου βρέθηκε και στη Ρόδο. Στο Run Greece του νησιού έτρεξε ο Γιάννης Συμεωνίδης, ο οποίος με σημαντική βελτίωση του ατομικού του ρεκόρ πήρε με χρόνο 23`39 την 38η θέση στα 5 χιλιόμετρα.

Ο 3ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής 26 χιλιομέτρων έγινε στη Νάουσα, με τη Βάσω Τασιώνη να τερματίζει συνολικά 54η και στις γυναίκες 6η, με 2 ώρες 56`41.

Στην πρωτεύουσα έγινε το Run Together Athens. Χώρος διεξαγωγής ο περιβάλλοντας Χώρος του Ο.Α.Κ.Α., με εκκίνηση και τερματισμό στη Λεωφόρο Κύμης. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του αγώνα, κάθε ομάδα είναι δύο ατόμων, και πρέπει να τρέχει και να τερματίζει μαζί. Στα 6 χιλιόμετρα οι δρομείς του ΣΔΥΒ Θύμιος Αγγουράς και Ελπίδα Φαραζί πήραν τη 19η θέση με χρόνο 38`05.

Αυτό το Σάββατο 19 Οκτωβρίου δεκάδες δρομείς του συλλόγου θα μετέχουν στον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Η παραλαβή των πακέτων θα γίνει ομαδικά, και κατόπιν θα μοιραστούν στους δρομείς του συλλόγου από τους Χαράλαμπο Μπάρδα, Κώστα Παλάντζα στον Λευκό Πύργο το Σάββατο από τις 14.30 ως τις 14.45 και από τις 17.00 ως τις 17.30.

Στον 5ο Δρόμο Αθανάτων Τρίπολη – Σπάρτη – Μυστράς – Καλαμάτα απόστασης 142 χιλιομέτρων θα τρέξει στις 26 Οκτωβρίου ο Χρήστος Τσιτσιγιάννης. Στις 27 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ένας από τους κορυφαίους Μαραθώνιους του πλανήτη, ο Mainova Frankfurt Marathon, και 3 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου θα τρέξουν στον μεγάλο αυτό αγώνα, ο Κώστας Μαγαλιός, ο Νίκος Κρητικός και η Άσπα Μανταλιανού, ενώ επίσης θα αγωνιστεί ο πρόεδρος του ΕΟΣ Αλμυρού Χρήστος Ζαβός. Με 150 οι δρομείς ο ΣΔΥ Βόλου θα τρέξει στους αγώνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας στις 9-10 Νοεμβρίου. Μια βδομάδα μετά ο σύλλογος θα συμμετέχει στο Ultra Pelion Trail, έναν εξαιρετικό αγώνα που διαφημίζει την πόλη μας και το Πήλιο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και φέτος θα έχει αποστάσεις 82, 23 και 10 χιλιομέτρων.

Οριστικοποίηση των θέσεων για τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου, για το ξενοδοχείο και για το λεωφορείο της αποστολής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο 2019.

Λιγότερο από 4 βδομάδες μένουν για τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας που θα γίνει στις 9 και 10 Νοεμβρίου. Το διήμερο αυτό ο ΣΔΥ Βόλου θα πραγματοποιήσει αποστολή με λεωφορεία. Η μετάβαση-επιστροφή είναι δωρεάν χάρη στην επιχορήγηση από τον Δήμο Βόλου που ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά. Θερμές ευχαριστίες επίσης στη Μάρθα Ξηροφώτου που επί μήνες ετοίμασε τα απαραίτητα στοιχεία.

Τα μέλη του ΣΔΥΒ καλούνται να κάνουν επιβεβαίωση της κράτησης της θέσης στο λεωφορείο, το αργότερο ως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019. Επίσης όσοι έχουν κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο και δεν έχουν δώσει το ποσό, πρέπει να το πληρώσουν το αργότερο ως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019. Το ξενοδοχείο (Golden Age Athens Hotel, Μιχαλακοπούλου 57) στο οποίο θα μείνει φέτος η αποστολή είναι σε κεντρική περιοχή, αρκετά κοντά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, και δεν θα χρειάζεται καν συγκοινωνία για τη μετακίνηση των δρομέων. Η τιμή που εξασφαλίστηκε είναι 50 ευρώ ανά άτομο (διαμονή σε δίκλινα με 100 ευρώ τα δύο άτομα). Κατόπιν της ημερομηνίας αυτής οποιαδήποτε κράτηση δεν θα έχει πληρωθεί, θα ακυρωθεί από τον σύλλογο και τα δωμάτια που τυχόν θα περισσέψουν θα επιστραφούν στο ξενοδοχείο, συνεπώς όσα μέλη δεν θα έχουν εξασφαλίσει θέση θα πρέπει να αναζητήσουν δικό τους τρόπο διαμονής.

Κρατήσεις για το λεωφορείο - πληρωμές για το ξενοδοχείο γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, και τονίζεται ξανά ότι η καταληκτική ημερομηνία για όλα είναι η Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Τέλος, τα μέλη που τυχόν δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στους αγώνες πρέπει να το δηλώσουν στον σύλλογο, ώστε να δοθούν οι θέσεις σε επιλαχόντες. Στις αρχές του Νοεμβρίου ο ΣΔΥΒ θα ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα της διήμερης αποστολής, καθώς και τις λεπτομέρειες παραλαβής των πακέτων συμμετοχής, που για τις ομαδικές εγγραφές όπως ο σύλλογος καθιέρωσε από πέρυσι θα γίνει στον Βόλο αντί της Έκθεσης στην Αθήνα, προς διευκόλυνση των μελών.