ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Δεύτερο πιο όμορφο χωριό στην Ελλάδα ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας

Στα 17 ομορφότερα ελληνικά χωριά ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας
CNN: Δεύτερο πιο όμορφο χωριό στην Ελλάδα ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας

Λίστα με τα 17 ομορφότερα ελληνικά χωριά, δημοσίευσε το CNN Travel, εξυμνώντας τη μοναδικότητά τους, ενώ εκθειάζει τις απαράμιλλες ομορφιές του Αγίου Γεωργίου Νηλείας και του Πηλίου.

"Η Ελλάδα μπορεί να έχει πολλά ειδυλλιακά νησιά, αλλά η χώρα της Μεσογείου έχει και πολλά γοητευτικά χωριά", σημειώνει το αμερικάνικο μέσο.

Μπορεί η Ελλάδα να έχει ταυτίσει το όνομά της με τα υπέροχα νησιά της, που κάθε χρόνο κατακλύζονται από τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, όμως και η ενδοχώρα κρύβει πραγματικά διαμάντια που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Ο λόγος για τα χωριά της χώρας, που ξεχωρίζουν τόσο για την γραφικότητα και το πλούσιο φυσικό τους κάλλος, όσο και για τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Στη λίστα με τα 17 ομορφότερα ελληνικά χωριά που δημοσίευσε το CNN Travel, συμπεριλαμβάνονται υπέροχοι προορισμοί από το Πήλιο και την Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και από τα Ιωάννινα έως τη Χίο.

Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει η Στεμνίτσα, στην Ορεινή Αρκαδία, με τα επιβλητικά πυργόσπιτα και τα πέτρινα καλντερίμια, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Αγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο.

Στην τρίτη θέση συναντάται η Αρναία στη Χαλκιδική, ένα παραδοσιακό χωριό με διατηρητέα κτίρια πραγματικά έργα τέχνης και στην τέταρτη η συνοικία της Ανω Σύρου, στο αρχοντικό νησί των Κυκλάδων, με τo Πυργί, γνωστό και ως το ζωγραφιστό χωριό της Χίου, ένα από τα πιο φημισμένα Μαστιχοχώρια του νησιού, να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Η λίστα του CNN με τα διαμάντια της ενδοχώρας περιλαμβάνει κατά σειρά τους κάτωθι προορισμούς: Στεμνίτσα, Αρκαδία, Αγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο, Αρναία, Χαλκιδική, Ανω Σύρος, Σύρος, Πυργί, Χίος, Οία, Σαντορίνη, Λιτόχωρο, Πιερία, Λίνδος, Ρόδος, Χώρα, Φολέγανδρος, Ασσος, Κεφαλονιά, Απείρανθος, Νάξος, Πάπιγκο, Πίνδος, Καλαρρύτες, Ιωάννινα, Γύθειο, Λακωνία, Καταστάρι, Ζάκυνθος, Κάστρο, Σίφνος και Αρχάνες, Κρήτη.

πηγή: taxydromos.gr 

Πιο διαβασμένα