ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής στον Δίαυλο

Ανοιχτές Συναντήσεις Γνωριμίας
Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής στον Δίαυλο

 

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής με συντονιστή τον Γιάννη Αντάμη (M.A. Δημιουργική Γραφή, Υπ. Διδάκτορας Τμήματος Κινηματογράφου Α.Π.Θ, Συγγραφέας) και σας προσκαλεί σε δυο ανοιχτές συναντήσεις, με ελεύθερη είσοδο, προκειμένου να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι από κοντά το πρόγραμμα, τους σκοπούς και το περιεχόμενο των εργαστηρίων.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς 2019-2020 θα λειτουργήσουν στον χώρο του Διαύλου εργαστήρια Ποίησης, Πεζογραφίας, Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας και Κινηματογραφικού Σεναρίου. 

Οι ανοιχτές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου (εργαστήρια Ποίησης και Πεζογραφίας) και την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου (εργαστήρια Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας και Κινηματογραφικού Σεναρίου) στις 19:00 στον χώρο εκδηλώσεων του Διαύλου.  

Πληροφορίες :Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, Σκενδεράνη 11, τηλ. επικοινωνίας 2421025363, 2421033692

Ο Γιάννης Αντάμης γεννήθηκε στον Βόλο το 1975. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Πριγκιποδουλειές» (Οξύ 2006), «Σχέδιο Τρόμου» (Οξύ 2007), «Κατά τον Δαίμονα Εαυτού» (Τόπος 2008), «Το Ανταμομπίλ» (Χαραμάδα 2017) και «Λεγεώνα» (Χαραμάδα 2019). Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά («El Proyecto», S.T.I. 2015) και στα γαλλικά («Dragon Cramé», Lior 2018), ενώ ένα διήγημά του έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία «Το Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα» (Αίολος 2012). Επίσης, έχει δημοσιεύσει άλλους 44 τίτλους στον ιστότοπο dreamtigers.gr. Συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου από το 2016 και από το 2018 είναι μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.