ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προμήθεια μηχανημάτων έργου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στην προμήθεια μηχανημάτων έργου και  συνοδευτικού εξοπλισμού, προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να ενισχυθούν οι Υπηρεσίες του Δήμου
Προμήθεια μηχανημάτων έργου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σχετική μελέτη,  η Οικονομική  Επιτροπή καθόρισε τους όρους της διακήρυξης και η Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού διενήργησε  δημόσιο ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Στη συνέχεια η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα  και ορίζει τον  μοναδικό ανάδοχο   για την εκτέλεση  της προμήθειας μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού στην εταιρεία MERCEDES  BΕΝΖΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., με συνολικό ποσό προσφοράς  160.580,00 ευρώ με το ΦΠΑ.

Για το Πράσινο

Επίσης, για την  συντήρηση - διαμόρφωση και καθαρισμό των πλατειών  και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, θα απαιτηθεί για το τρέχον έτος η προμήθεια μηχανημάτων  για τη συντήρηση και διαμόρφωση κήπων.

Αναλυτικότερα θα  απαιτηθούν για το τρέχον έτος τα κάτωθι μηχανήματα:

- Πέντε θαμνοκοπτικά (καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων και πλατειών). 

- Έξι φυσητήρες-απορροφητήρες   (καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων, πλατειών, δρόμων πεζοδρομιών, κ.λπ. )

-Δύο φυσητήρες αναρρόφησης

- Δύο χλοοκοπτικές  μηχανές (συντήρηση  πλατειών - κοινόχρηστων  χώρων ).

-Δύο αλυσοπρίονα

- Κονταροπρίονο (κλάδεμα δένδρων).

- Ψαλίδι μπορντούρας (καλλωπισμός  θάμνων).

-  Μισινέζα για θαμνοκοπτικά (αναλώσιμο ανταλλακτικό).

- Μάσκες σίτας  για προστασία.

- Ζώνη στήριξης θαμνοκοπτικού.

-Δέκα ψαλίδια χειρός

-Πέντε τηλεσκοπικά ψαλίδια χειρός.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε: "Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να ενισχύσουμε τον στόλο οχημάτων έργων του Δήμου μας. Η ενίσχυση  των υπηρεσιών του Δήμο, σημαίνει ενίσχυση της δυνατότητας για ακόμη καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε ζητήματα που φορούν στην τεχνική υπηρεσία, την καθαριότητα, το πράσινο κ.ά. ή στην πολιτική προστασία για να μπορεί ο Δήμος να αντιμετωπίζει τις δύσκολες έκτακτες καταστάσεις. Εξάλλου αυτή είναι η σταθερή οδηγία προς όλον τον διοικητικό μηχανισμό του Δήμου μας: η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών".

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου