ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Ιατροδικαστή Αποστολία Ακριβούση τιμά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, Αποστολία Ακριβούση, που έλκει την καταγωγή της από το Στεφανοβίκειο θα τιμήσει  ο Δήμος Ρήγα Φεραίου
Την Ιατροδικαστή Αποστολία Ακριβούση τιμά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου
  • H βράβευση θα πραγματοποιηθεί μετά την διάκριση της Υπηρεσίας στην οποία προΐσταται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αλλά και την βράβευση του ντοκιμαντέρ "After Crime", όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
  • Η συγκεκριμένη ταινία  έλαβε βραβείο μικρού μήκους στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ  τον Ιούνιο του 2019  από το Best Shorts Competition, το οποίο θεωρείται  το αντίστοιχο βραβείο Όσκαρ, στην ενότητα αναγνώρισης, για την ποιότητα, την πρωτοτυπία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι  το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ασχολείται με την πρότυπη  λειτουργία  της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, τις καινοτομίες και τις εφαρμογές σε θεσμικό, υπηρεσιακό, διοικητικό και ιατροδικαστικό επίπεδο και αποτέλεσε από το 2015  το "χαλί" της εισήγησης  της κ. Ακριβούση  στο 34ο Συνέδριο  της  Παγκόσμιας Ακαδημίας Νόμου και Ψυχικών Νόσων στη Βιέννη.  Το "After Crime" έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου απέσπασε πολύ θετικά σχόλια και το πρώτο μεγάλο βραβείο  ήρθε από την Αμερική.

Η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, Αποστολία Ακριβούση, αφιέρωσε το βραβείο στη γενέτειρά της, το Στεφανοβίκειο, και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε: "Ο Δήμος μας τιμά τους δημότες του που με την επιστημονική τους κατάρτιση, το ήθος τους και την εργατικότητά τους  γίνονται διεθνώς άξιοι πρεσβευτές του Δήμου  Ρήγα Φεραίου αλλά και της χώρας γενικότερα.

Θα τιμήσουμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, κ.  Αποστολία Ακριβούση  για τις καινοτομίες και τις εφαρμογές σε θεσμικό, υπηρεσιακό, διοικητικό και ιατροδικαστικό επίπεδο που εφαρμόζονται στην Υπηρεσία που προΐσταται, αλλά και για το πρώτο διεθνές βραβείο που έλαβε το ντοκιμαντέρ After Crime".

Δελτίο Τύπου Δήμου Ρήγα Φεραίου