ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπάνια αυτοκίνητα σε Κάρλα, Βόλο, Πήλιο, Τρίκερι για το 8ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα βρεθούν αύριο στη Λάρισα και το Βόλο, για να λάβουν μέρος στο 8ο Ιστορικό Ράλλυ Όλυμπου 2019 (The Historic Rally of Olympian Gods ) -24η Μακεδονική Πλοήγηση, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλία και είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο.-ΦΙΛΠΑ
Σπάνια αυτοκίνητα σε Κάρλα, Βόλο, Πήλιο, Τρίκερι για το 8ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

 Το Ράλλυ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ - Ελασσόνα, που το θεσμοθέτησε το έτος 2011, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Αλυτάρχης κ. Νίκος Μπιμπλιτζής).

Σπάνια αυτοκίνητα σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκερι, Πήλιο, Κάρλα

Σημειώνεται ότι οι φίλοι του κλασικού αυτοκινήτου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τα μοναδικά οχήματα, σε όλη τη διαδρομή, όπως αυτή ανακοινώθηκε από τη Διοργάνωση, αλλά και στα σημεία στάθμευσης, που είναι:

1. Λάρισα, κεντρική πλατεία , Σάββατο 5/10 ώρες 09.00-11.30 π.μ.
2. Βόλος, παραλία–κτίριο "Παπαστράτος", Σάββατο 5/10, ώρες 11.30 π.μ. -14.00 μ.μ.
3. Αγιά Κυριακή Τρικερίου, Σάββατο 5/10 ,ώρες 14.30-16.30 μ.μ.
4. Βόλος, πάρκο Ρ.Φεραίου, Κυριακή 6/10 ώρες 08.00-10.30 π.μ.
5. Κανάλια Μαγνησίας, Κυριακή 6/10 ώρες 11.00-12.00 π.μ.
6. Λάρισα, Κεντρική πλατεία και Αρχαίο Θέατρο, Κυριακή 6/10, ώρες 12.30-17.00 μ.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ του 8ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΛΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 2019

Σάββατο 5/10/2019 :
Λάρισα – Κεντρική πλατεία (εκκίνηση 10.00 π.μ.-12.00 π.μ. ), μετακίνηση μέσω της ΠΕΟ Λάρισας -Βόλου, Βόλος (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-κτίριο «Παπαστράτος»- ανασυγκρότηση – εκκίνηση), Αγριά, Κ. Λεχώνια, Α. Λεχώνια, Μαλάκι, Αργαλαστή, Χόρτο, Μηλίνα, Αγία Κυριακή (Ανασυγκρότηση), Μηλίνα, Xόρτο, Αργαλαστή, Ε.Ο. Αργαλαστής-Βόλου, Μηλιές, Βυζίτσα (στάση στον Γυναικείο Συνεταιρισμό "Εσπερίδες"), Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Ά. Λεχώνια, Κ. Λεχώνια, Αγριά, Βόλος (Volos Palace – Διανυκτέρευση)

Κυριακή 6/10/2019
Βόλος (Εκκίνηση 10.00 π.μ.από το Ξενοδοχείο Volos Palace), Μελισσάτικα, Κερασιά, Κανάλια Μαγνησίας (στάση ανασυγκρότησης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καναλίων και την πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας κ. Φάκα Βασιλική, προσφορά τοπικών προϊόντων), Λίμνη Κάρλα, Στεφανοβίκειο, ΠΕΟ Βόλου –Λάρισας, ΛΑΡΙΣΑ (Τερματισμός 13.00 – Αρχαίο Θέατρο Λάρισας)

Μια πρωτότυπη συνεργασία με τη Λέσχη VOLOSLENS για την ανάδειξη της Θεσσαλίας

Οι διοργανωτές αυτή τη φορά συνεργάζονται με μια αποδεδειγμένα αξιόλoγη και καταξιωμένη φωτογραφική Λέσχη, με σκοπό, μέσα από την κλασσική αυτοκίνηση και τη φωτογράφιση των κλασσικών αυτοκίνητων, με εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο, μέσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Πηλίου, της Κάρλας και της Θεσσαλίας, θα αναδείξουν τους μαγικούς "άγνωστους" προορισμούς της Θεσσαλίας, σε όλο τον κόσμο, με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων οι μεγάλοι Συνδιοργανωτές

Το σημαντικό αυτό γεγονός, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, από τον οποίο γίνονται πάντα οι εκκινήσεις από το έτος 2012, αλλά και πολλούς Δήμους της Θεσσαλίας, που αποτελούν κάθε χρόνο τους προορισμούς του Ράλλυ, αφού αυτό κάθε χρόνο αλλάζει τις διαδρομές του, προκειμένου να αναδεικνύεται ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος όλης της Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Το Τρίκερι, η λίμνη Κάρλα και το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας οι μαγικοί προορισμοί για φέτος

Φέτος το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου, με απόφαση των Διοργανωτών, αφού ξεκινήσει από τη Λάρισα, επισκέπτεται, για μια ακόμα φορά, το Βόλο, όπου θα γίνει ανασυγκρότηση και εκκίνηση από την παραλία, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, αλλά και τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία, τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα που στηρίζουν την τοπική του οικονομία, ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στη Λάρισα, την επόμενη μέρα, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 , όπου είναι το στρατηγικό κέντρο των Ράλλυ Ολύμπου, όλα αυτά τα χρόνια.

Στο φετινό Ράλλυ τα πληρώματα, στις 5 Οκτωβρίου 2019, θα επισκεφτούν πολλά χωριά του Πηλίου, με προορισμό το μαγικό Τρίκερι ,ενώ κατά την επιστροφή προς Βόλο θα επισκεφτούν τον Γυναικείο Συνεταιρισμό "Εσπερίδες" στη Βυζίτσα.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 το Ράλλυ θα περάσει από τα Κανάλια και τη Λίμνη Κάρλα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, πριν από τερματισμό του μεγάλου αγώνα, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΛΕΚΑΜ :-Πρόεδρος κ. Γεώργιος Τσάλιος Κιν.6975-909100
Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ": Πρόεδροςκ. Κ. Σκριάπας 6974-881944 , skriapask@gmail.com
Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα): Πρόεδρος κ. Νικ. Γκανάκης 6944-479588
ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος): Πρόεδρος κ. Τέλης Δουλόπουλος ,Τηλέφ. 6972-922266,
Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr, www.perrevia.net.gr

πηγή: ert.gr