ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προς οριστική επίλυση το ζήτημα μεταξύ της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου και των κατοίκων Βενέτου και Κεραμιδίου

Οριστικά θα επιλυθεί το ζήτημα της διεκδίκησης καλλιεργήσιμων εκτάσεων από τη Μονή Φλαμουρίου προς όφελος των αγροτών καλλιεργητών, όπως δεσμεύτηκε σε σύσκεψη παρουσία εμπλεκόμενων φορέων, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος
Προς οριστική επίλυση το ζήτημα μεταξύ της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου και των κατοίκων Βενέτου και Κεραμιδίου

Μάλιστα επισήμανε ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος αναλαμβάνει την ευθύνη οι εκτάσεις αυτές να μην δηλωθούν από την Ιερά Μονή Φλαμουρίου στο Κτηματολόγιο, με την σύμφωνη γνώμη των οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα.

Ειδικότερα, μετά την αναλυτική ενημέρωση του Σεβασμιωτάτου για το πρόβλημα που έχει ανακύψει και την υποβολή συγκεκριμένων αιτημάτων εκ μέρους των εκπροσώπων της περιοχής, ο κ. Ιγνάτιος επανέλαβε την εκπεφρασμένη, ήδη, βούλησή του, το ζήτημα να λυθεί νομίμως και οριστικώς, προς όφελος των κατοίκων των δύο χωριών και αποφασίστηκε: "Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα αναμένει από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου την ακριβή αποτύπωση και οριοθέτηση των κτηματικών περιφερειών που περικλείουν τα χωριά Βένετο και Κεραμίδι και τυχόν περιοχές εκτός των κτηματικών περιφερειών, που είναι ζωτικής σημασίας για τα χωριά. Η Ιερά Μητρόπολη αναλαμβάνει την ευθύνη οι εκτάσεις αυτές να μην δηλωθούν από την Ιερά Μονή Φλαμουρίου στο Κτηματολόγιο, με την σύμφωνη γνώμη των οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα".

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος, Κων/νος Μαραβέγιας και Αθανάσιος Λιούπης, εκπρόσωποι των Βουλευτών κ.κ. Αλεξάνδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου, οι Δικηγόροι της περιοχής Κεραμιδίου και Βενέτου κ.κ. Νικόλαος Παπάτος και Ιωάννης Βογιατζάκης και η Συντονιστική Επιτροπή των πολιτών, αποτελούμενη από τους κ.κ. Δημήτριο Παλληκάρη, Ανδρέα Βλαχόπουλο, Ντίνα Βλασταρίδου, Δημήτριο Τζιόρτζιο, Ελένη Περγάντου, Ανδρέα Μαμάκη, Ιωάννη Ευθυμίου, Γεώργιο Κοντογιάννη και Κων/νο Πανομάτη.

πηγή: ert.gr