ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το μυστικό της Πέτρα σε Μεταξουργείο και Αχίλλειον

Με την ταινία Το Μυστικό της Πέτρα (Petra) σε σκηνοθεσία Χάιμε Ροζάλες, ξεκινούν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου (27-9-2019) για 37η συνεχή χρονιά οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου
Το μυστικό της Πέτρα σε Μεταξουργείο και Αχίλλειον

Οι "προβολές" ξεκίνησαν το 1983 από τον Δήμο Ν.Ιωνίας με την πρωτοβουλία μίας μικρής ομάδας κινηματογραφόφιλων της πόλης μας στο χώρο που συστεγάζονταν τότε το ΚΑΠΗ του Δήμου. Την περίοδο 1986-1987 μεταφέρονται στον κινηματογράφο ΛΥΡΙΚΟ, ο οποίος στην συνέχεια μετατράπηκε σε σούπερ μάρκετ ακολουθώντας την τύχη των περισσοτέρων αιθουσών της χώρας. Τότε συστήνεται και ο σύλλογος «Κινηματογραφική Κοινότητα» που αναλαμβάνει την όλη ευθύνη και επιμέλεια. Στη συνέχεια οι προβολές επιστρέφουν στο Δημαρχείο Ν.Ιωνίας και από το 1988 και μετά, βρίσκουν κατά καιρούς στέγη στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν.Ιωνίας, στην "Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση ΙΩΝΙΑ" και τέλος στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του ενιαίου πια Δήμου Βόλου.

Όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία της Κινηματογραφικής Κοινότητας είναι συνεχής και αδιάλειπτη με ένα πρόγραμμα που ξεκινά κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου και λήγει στα τέλη του Μαΐου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Μεταξουργείο στην Ν.Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Αχίλλειο στις 21:30.

Το Μυστικό της Πέτρα
Petra
Ισπανία, Γαλλία, Δανία, 2018
Σκηνοθεσία: Χάιμε Ροζάλες
Σενάριο: Μικέλ Γκασραμπίντε, Κλάρα Ροκέτ, Χάιμε Ροζάλες
Φωτογραφία: Ελέν Λουβάρ
Μοντάζ: Λουτσία Κασάλ
Μουσική: Κρίστιαν Αϊντνες Αντερσεν
Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Λένι, Μαρίζα Παρέδες, Χοάν Μποτέι, Αλεξ Μπρέντεμουλ
Διάρκεια: 107 λεπτά

Πιο διαβασμένα