Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους κτηνοτρόφους

Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχουν και κυβερνητικά στελέχη.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, καθώς στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να στηρίξουν την κτηνοτροφία της χώρας μέσα από την αναδιοργάνωσή της και έναν σχεδιασμό σε τέτοιο επίπεδο που να είναι βιώσιμη και ανθεκτική για τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η ελληνική κτηνοτροφία είναι ένας πολύ δυναμικός κλάδος και τα κτηνοτροφικά προϊόντα μπορούν να φέρουν μεγάλη προστιθέμενη αξία και στους ίδιους τους κτηνοτρόφους και στις εξαγωγές.
Τα μεγάλα προβλήματα των κτηνοτρόφων
Το μεγάλο «αγκάθι» για την κτηνοτροφία είναι η αλματώδης εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και η θανάτωση μισού εκατομμυρίου ζώων.
Στο «τραπέζι» των αιτημάτων του κλάδου βρίσκεται τόσο η χάραξη στρατηγικής για την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου, όσο και οι επιδοτήσεις σε όσους χάνουν ολόκληρα κοπάδια.
Οι κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να θέτουν την ανάγκη εμβολιασμού ως μέτρο πρόληψης και απάντησης στις μαζικές θανατώσεις, που όπως τονίζουν, αφήνουν άνεργες ολόκληρες οικογένειες.
Νατάσα Βορύλλα - cnn.gr



































