ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΔΥΒ: Μαζική παρουσία κι επιτυχίες στα Καλά Νερά

Στα Καλά Νερά έγινε το πρωί της Κυριακής ο 5ος αγώνας δρόμου της περιοχής, αφήνοντας τους επισκέπτες που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας με τις καλύτερες εντυπώσεις
ΣΔΥΒ: Μαζική παρουσία κι επιτυχίες στα Καλά Νερά
Η αθλήτρια ΑμΕΑ, Θεοδώρα Μούτσιου, διέσχισε με καρότσι τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων

Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα της Τοπικής κοινότητας Καλών Νερών και του Συλλόγου τουριστικής ανάπτυξης Καλών Νερών από την Bad Influence Greek Team, ενώ πολύτιμες ήταν οι υπηρεσίες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας, όπως και της Λέσχης Εθελοντών Βόλου εξοπλισμένων με απινιδωτές.

Μεγάλη βοήθεια προσέφεραν βέβαια εθελοντές, η τροχαία Μηλεών και μέλη της τοπικής κοινότητας Καλών Νερών. Υποστηρικτής του αγώνα ήταν ο ΣΔΥ Βόλου ο οποίος βαδίζει προς την 31η χρονιά ιστορίας του. Ο σύλλογος έτρεξε και βοήθησε με δεκάδες δρομείς. Έγιναν αγώνες 5 και των 10 χιλιομέτρων, ενώ μετά τον τερματισμό όλων ακολούθησε ο Παιδικός Αγώνας.

Νικητές αναδείχθηκαν οι:

10 χιλιόμετρα

Άνδρες
1 Δημήτρης Φράγκος 35.58
2 Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης 37.33
3 Ζήσης Τσουρέλης 38.22

Γυναίκες
1 Χριστίνα Χατζηγιαννίδου (28η γενικής) 48.36
2 Κατερίνα Τσάγγαρη (30η) 49.15
3 Εύη Μυλωνά (31η) 49.23

5 χιλιόμετρα

Άνδρες
1 Κώστας Μάρος 19.05
2 Αχιλλέας Καλαμάκης 19.10
3 Κώστας Σκοτίδης 19.51

Γυναίκες
1 Κατερίνα Καραντζιά (5η γενικής) 22.03
2 Δήμητρα Γιαταγάνα (21η) 25.33
3 Ευδοκία Μαρκά (23η) 25.56

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα απέσπασε η αθλήτρια ΑμΕΑ Θεοδώρα Μούτσιου που διέσχισε με καρότσι τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων. Στον αγώνα παρευρέθηκε και η Ολλανδή Μαραθωνοδρόμος Anne Van Schuppen που έχει τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (41η με 2.40.46), ήταν νικήτρια στον Μαραθώνιο Ρόττερνταμ 1993 με 2.34.15 κ.α., ενώ ήταν νικήτρια του περσινού αγώνα Καλών Νερών σε ηλικία 58 ετών.

Όσον αφορά τον ΣΔΥ Βόλου, οι θέσεις στο βάθρο ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ 15, ενώ η γυναικεία ομάδα του συλλόγου ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακή, καθώς κατέλαβε τις 5 πρώτες θέσεις στα 10 χλμ. με τις Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Κατερίνα Τσάγγαρη, Εύη Μυλωνά, Βάνα Σπύρου (1η στην κατηγορία), Κατερίνα Putz (2η στην κατηγορία). Η Κατερίνα Καραντζιά κέρδισε τον αγώνα των 5χλμ . Επίσης στην κατηγορία των 10χλμ η Τόνια Τσιρογιάννη και η Ηρώ Καρασμάνογλου ήταν τρίτες. Στους άνδρες, ο Αχιλλέας Καλαμάκης ήταν 2ος στα 5χλμ, ο Ζήσης Τσουρέλης 3ος στα 10χλμ. Στις κατηγορίες των 10 χιλιομέτρων 1ος αναδείχθηκε ο Γιώργος Καλαντζής, 2ος ο Νίκος Μόσιος, ο Γιάννης Γκαβαρδίνας και ο Γιώργος Αντωνίου, 3ος ο Πέτρος Γεωργούλας.

Εξάλλου, ο ΣΔΥΒ έτρεξε σε πολλούς ακόμη αγώνες δρόμου και βουνού το Σαββατοκύριακο. Στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας έγινε το απόγευμα του Σαββάτου ο 10ος Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου απόστασης 10 χιλιομέτρων, και ο Νίκος Σιδηρόπουλος κατέλαβε την 3η θέση. Οι 7 δρομείς του συλλόγου που έτρεξαν είναι οι Νίκος Σιδηρόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Θωμάς Μαλιαχόβας, Παντελής Ζήσης, Γιώργος Κοντοβάς, Γιώργος Παπαϊωάννου, Βασίλης Ζαφειρίου.

Την 2η θέση στα 10 χιλιόμετρα του 2oυ Νάoυσα Βέρμιο trail κατέλαβε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης την Κυριακή με χρόνο 57`17. Ο Τόλης Κουτσουμπές ακολούθησε 14ος με 1.07.35, και η Ευμορφία Ντόβα 20η στις γυναίκες με 2.26.39.

Ο Απόστολος Μπαρμπούλης έδωσε συνέχεια στο σερί των εμφανίσεων σε ορεινούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Έτρεξε στην Οίτη, στον Hercules Mountain Marathon 2019, στον "Μαραθώνιο Ηρακλής 42χλμ" και δικαιώθηκε για την προσπάθεια καθώς τερμάτισε 42ος με χρόνο 7.07.14. Εκκίνηση πήραν 186 trail runners, και τερμάτισαν οι 173. 2ος στη γενική κατάταξη, και 4η στις γυναίκες τερμάτισαν αντίστοιχα ο Γιάννης Κλόκας και η Μαρία Μακροθανάση στην ίδια διοργάνωση, στη διαδρομή των 6.200 μέτρων "Φαρμακίδες" μετά από πολύ καλές εμφανίσεις. Οι χρόνοι, 40`54 και 1.05`13.

17η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Η 17η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα περάσει από τον Βόλο αυτή την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί τα μέλη του που θα συμμετέχουν να βρίσκονται πριν τις 18.30 στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί ο ΣΔΥΒ πραγματοποιεί δύο μεγάλες εκδρομές σε Σκιάθο και Ιωάννινα, και θα τρέξει με δεκάδες δρομείς στο 8o Skiathos Trail Run και τον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Οι αγώνες για τους οποίους οι εγγραφές συνεχίζονται από τον ΣΔΥ Βόλου είναι οι παρακάτω. Οι εγγραφές όπως καθιερώθηκε εδώ και χρόνια γίνονται προς διευκόλυνση των μελών του συλλόγου στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160.

"7ος Αχίλλειος Άθλος" Ημιμαραθώνιος Δρόμος Φάρσαλα 29 Σεπτεμβρίου, και αγώνας 5.200 μέτρων, όλοι με δωρεάν συμμετοχή.

Τρέχω για τη Φλόγα 6 Οκτωβρίου, 2 χιλιόμετρα στην Παραλία Βόλου. Ποσό συμμετοχής 3 ευρώ, εγγραφές στη Φλόγα Μαγνησίας. 

3ος Αγώνας Δρόμου "Almyros City – Zerelia Lakes" 6 Οκτωβρίου. Αγώνες 20.100 και 6.000 μέτρων, με ποσό συμμετοχής 10 και 6 ευρώ αντίστοιχα.

Ρήγειος Δρόμος Βελεστίνο 13 Οκτωβρίου, με δωρεάν συμμετοχή.

8ος Αγώνας Δρόμου "Τρέχω για την Κατερίνη" 13 Οκτωβρίου. Απόσταση 8 χιλιόμετρα, δωρεάν συμμετοχή και πλήθος παροχών για τους 2.000 δρομείς.

8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και παράλληλος αγώνας 5 χιλιομέτρων Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Ποσό συμμετοχής 12 και 7 ευρώ για τον κάθε αγώνα αντίστοιχα. Κατόπιν συμφωνίας της Ομοσπονδίας των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ με τη διοργάνωση, μέρος του ποσού συμμετοχής θα κατευθυνθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό. Λήξη εγγραφών αρκετά νωρίς, στις 25/9.

Το νέο ΔΣ του ΣΔΥΒ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, κατόπιν των αποτελεσμάτων των εκλογών που έγιναν μία ημέρα πριν. Οι θέσεις κατανεμήθηκαν ως εξής:

Πρόεδρος Παλάντζας Κώστας
Αντιπρόεδρος Παπαχρήστου Ευαγγελία
Γραμματέας Αντωνίου Γιάννης
Ειδικός γραμματέας Μπάρδας Χαράλαμπος
Ταμίας Τρύφωνος Σπύρος
Έφορος Μήλιος Νίκος
Μέλη Κουτσουμπές Απόστολος,
Ζήσης Παντελής,
Καραδημητρίου Στάθης.

αναπληρωματικοί: Γιαννούλας Αχιλλέας, Μπατζιώρας Γιώργος, Αλεξίου Θανάσης, Μακεδόνα Παρασκευή.

Εξελεγκτική επιτροπή: Κοτρώνης Κώστας, Παπαχρήστος Λεωνίδας, Μακρυγιάννης Ηλίας. Αναπληρωματικός Βίγκλας Λίνος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί το απερχόμενο και υπόσχεται ότι θα φροντίσει να το αντικαταστήσει επάξια. Όπως καθιερώθηκε στη νέα εποχή 30 χρόνων του συλλόγου, το ΔΣ, οι αναπληρωματικοί, και όλα, τα 300 μέλη του ΣΔΥΒ θα έχουν καθημερινά λόγο σε κάθε θέμα, από το πιο απλό ως το πιο σημαντικό. Ο σύλλογος περιμένει ανά πάσα στιγμή κάθε πρόταση από κάθε μέλος, που θα κάνει τον ΣΔΥΒ πιο ισχυρό. Σημαντική βοήθεια θα προσφέρουν επίσης τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ, ενώ ήδη ανατέθηκε στη Μάρθα Ξηροφώτου η λογιστική υποστήριξη.