ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Το Καμάρι στα κρυφά διαμάντια της Μαγνησίας

Πέντε ειδυλλιακές καλοκαιρινές γωνιές του πιο θαλασσινού νομού της Θεσσαλίας απογειώνουν τις αισθήσεις, τις γλυκιές ζεστές μέρες του Σεπτέμβρη...
Το Καμάρι στα κρυφά διαμάντια της Μαγνησίας

Καμάρι, στο ανοικτό πέλαγος (efsyn.gr -  viewsofgreece.com)

Στο βορειοανατολικότερο άκρο του νομού Μαγνησίας, πίσω από βουνά και πυκνόφυτα δάση, στο σημείο εκείνο που το Πήλιο σμίγει με το Μαυροβούνι, συναντάμε το ορεινό χωριό Κεραμίδι.

Για να φτάσετε ώς εδώ θα πρέπει ν’ ακολουθήσετε διαδρομή "ανορθόδοξη", εντελώς διαφορετική από αυτήν που οδηγεί στους γνωστούς πηλιορείτικους προορισμούς, καθώς δεν θα χρειαστεί καθόλου να μπείτε στην πόλη του Βόλου.

Ερχόμενοι από την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Βελεστίνου θα στρίψετε προς λίμνη Κάρλα και Κανάλια, (προσοχή η σήμανση σε αυτό το σημείο είναι ελλιπής και ίσως μπερδευτείτε λίγο).

Μετά τo παραλίμνιο χωριό Κανάλια, ο δρόμος ανηφορίζει με απανωτές κορδέλες για το Κεραμίδι και το θαλασσινό του επίνειο, το Καμάρι.

Αν δεν φυσά βοριάς στο Καμάρι θα απολαύσετε τις καλύτερες βουτιές του καλοκαιριού. Η παραλία είναι στρωμένη με χονδρή άμμο και βότσαλο και τα νερά κρυστάλλινα και σχετικά βαθιά.

Υπάρχουν δύο παραλιακά μπαράκια, άφθονη σκιά από πλατάνια, ντουζιέρες, αποδυτήρια και παρέχονται δωρεάν δημοτικές ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ επί της παραλίας θα βρείτε μια εξαιρετική ταβέρνα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Βορειότερα από το Καμάρι ξεδιπλώνεται η βοτσαλιά του Αϊ-Γιάννη, όπου λειτουργεί ταβερνάκι.

Για τις βόλτες θα περιοριστείτε στο κοντινό χωριό Κεραμίδι με μια από τις πιο όμορφες πλατείες του Πηλίου με τα κλασικά καφενεία ολόγυρα που σερβίρουν και φαγητό

Επίσης αξίζει μια σύντομη εκδρομή στο επίσης ορεινό χωριό Βένετο (20 χλμ. από Κεραμίδι). Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε την απίστευτη μικροσκοπική πελαγίσια αμμουδιά Πετρομέλισσο (υπάρχουν ταμπέλες, αλλά ο δρόμος είναι χωμάτινος).

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ.

Πιο διαβασμένα