ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περνάει από την Κάρλα το 8ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

Θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία τον Οκτώβριο (5-6)
Περνάει από την Κάρλα το 8ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ζεσταίνουν τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, σχετικά με τη διοργάνωση του 8ου Ιστορικού Ράλλυ Όλυμπου 2019 (The Historic Rally of Olympian Gods ) - 24η Μακεδονική Πλοήγηση, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλία.

Το Ράλλυ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", που το θεσμοθέτησε το έτος 2011, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Το Τρίκερι, η λίμνη Κάρλα και το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας οι προορισμοί για φέτος

Φέτος το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου, με απόφαση των Διοργανωτών, αφού ξεκινήσει από τη Λάρισα, επισκέπτεται το Βόλο, όπου θα γίνει ανασυγκρότηση και εκκίνηση από την παραλία, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στη Λάρισα, την επόμενη μέρα, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.

Στο φετινό Ράλλυ τα πληρώματα, στις 5 Οκτωβρίου 2019, θα επισκεφτούν πολλά χωριά του Πηλίου, με προορισμό το Τρίκερι, ενώ κατά την επιστροφή προς Βόλο θα επισκεφτούν οινοποιείο της περιοχής Αργαλαστής, τον Γυναικείο Συνεταιρισμό "Εσπερίδες" στη Βυζίτσα, ενώ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου τη Λίμνη Κάρλα και το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου, πριν από τερματισμό του μεγάλου αγώνα, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων οι μεγάλοι Συνδιοργανωτές

Το σημαντικό αυτό γεγονός, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, από τον οποίο γίνονται πάντα οι εκκινήσεις από το έτος 2012, αλλά και πολλούς Δήμους της Θεσσαλίας, που αποτελούν κάθε χρόνο τους προορισμούς του Ράλλυ, αφού αυτό κάθε χρόνο αλλάζει τις διαδρομές του, προκειμένου να αναδεικνύεται ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος όλης της Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.