Σύμπραξη της Sia Bars με το Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η οικογενειακή επιχείρηση Sia bars (Αθανασία Μπασμπανέλου) συμμετέχει σε ευρωπαϊκή σύμπραξη με το Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και του Πανεπιστημίου Βαρσοβίας, με την υποστήριξη της EIT FOOD, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Consumer Engagement Labs (CEL).
Η EIT FOOD αποτελεί τη μεγαλύτερη και η πιο δυναμική πρωτοβουλία καινοτομίας στον τομέα της αγρoδιατροφής παγκοσμίως, η οποία συνδέει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και καταναλωτές, με στόχο να καταστήσει το σύστημα τροφίμων πιο βιώσιμο και αξιόπιστο.
Στο πλαίσιο της σύμπραξης, η Sia bars, μετά από μια σειρά δημιουργικών συνεδριών με τους φοιτητές/καταναλωτές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα της EIT FOOD, δημιούργησε ένα νέο προϊόν βασισμένο στις αρχές της αειφορίας και υγιεινής διατροφής. Συγκεκριμένα, ανέπτυξε μία νέα μπάρα δημητριακών εμπλουτισμένη με πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης.
Το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2026 από τη συνεργαζόμενη επιχείρηση παραγωγής της σύμπραξης Sia bars.