ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση Παπανάτσιου για αποζημιώσεις αμυγδαλοπαραγωγών

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας, Κατερίνα Παπανάτσιου, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη για το θέμα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών της περιοχής Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Ερώτηση Παπανάτσιου για αποζημιώσεις αμυγδαλοπαραγωγών

Την ερώτηση συνυπογράφει και ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν Βουλευτής κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Οι Βουλευτές θέτουν το σοβαρό πρόβλημα των αμυγδαλοπαραγωγών των Καναλίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που λόγω της μειωμένης παραγωγής στην καλλιέργειά τους, έχουν δεχθεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις και συζητήσεις των τοπικών φορέων, που εμπλέκονται άμεσα με το θέμα, με τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτη και στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών μέσω των ενισχύσεων De minimis, είχαν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ενταχθούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής, στο εν λόγω καθεστώς αποζημιώσεων.

Οι Βουλευτές θέτουν το ερώτημα αν ο κ. Υπουργός έχει επιληφθεί του δίκαιου αιτήματος των αμυγδαλοπαραγωγών των Καναλίων για αποζημίωσή τους μέσω των κρατικών ενισχύσεων De minimis και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία, ώστε να γίνει επίσπευση και ολοκλήρωση αυτής.