ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με επιτυχία η ενημερωτική δράση "Θάλασσα και Παιδί"

Με επιτυχία η ενημερωτική δράση "Θάλασσα και Παιδί"

Με επιτυχία και με καλοκαιρινή διάθεση πραγματοποιήθηκε η δράση "ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ" στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και ασφάλειας, που υλοποιεί το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. 

Βασικές αρχές Ναυαγοσωστικής και ασφάλειας στο νερό, ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, από τον κ Δημήτρη Σιούφη, μέλος της λέσχης ειδικών Δυνάμεων.
 
Τα παιδιά και οι γονείς του παιδικού Σταθμού Βελεστίνου και Ριζομύλου, αγκάλιασαν την εκδήλωση με ερωτήσεις για ασφάλεια στη θάλασσα. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το νερό και τα μέσα κολύμβησης.
 
Στις αυλές των σχολείων, με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, το μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας με διαδραστικό τρόπο, κατάφερε να παίξει με τα παιδιά ώστε να εξοικειωθούν με τους βασικούς κανόνες στο νερό, να αναγνωρίζουν τους κινδύνους έχοντας μαζί τους πάντα τα απαραίτητα: καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό και να βρίσκονται στη θάλασσα τις κατάλληλες ώρες.
 
Ο σκοπός της δράσης μας ήταν η εξικείωση με το νερό, η ασφάλεια και η αποφυγή απομάκρυνσης απο τους γονείς στην παραλία.
 
Στους δε γονείς, η επιστάμενη προσοχή κατά τη διάρκεια που τα παιδιά βρίσκονται στη θάλασσα, η ευθύνη για τις ώρες που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, καθώς και για την ώρα του γεύματος.
 
Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τη λέσχη ειδικών δυνάμεων που είναι πάντα δίπλα μας.
 
Καλό καλοκαίρι σε όλα τα παιδιά και με ασφάλεια στη θάλασσα!