ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος για την τελετή ορκωμοσίας

Η σχετική ενημέρωση
Ο Δήμος για την τελετή ορκωμοσίας

Την  ορκωμοσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημητρίου Νασίκα, των νέων δημοτικών συμβούλων, των Προέδρων και συμβούλων των Τ.Κ., τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, την Πέμπτη  29 Αυγούστου  στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνο παρουσία πλήθους  πολιτών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, πολιτικών και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αρχικά ορκίστηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας και στη συνέχεια οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Χαιρετίζοντας τους νεοεκλεγέντες, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι "ο ιστορικός αυτός Δήμος, στο επόμενο διάστημα και ενόψει της σπουδαίας επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, θα βρεθεί στο επίκεντρο πανελλαδικών εκδηλώσεων.

Το όνομα του Δήμου σας παραπέμπει στην μεγαλύτερη προσωπικότητα των προεπαναστατικών χρόνων, του μεγάλου οραματιστή Ρήγα Φεραίου.

Σας καλώ να συνεχίσετε το έργο σας, με ενότητα, σύμπνοια και σύνεση, για ένα λαό φιλοπρόοδο που ευελπιστεί σε κάτι ακόμα καλύτερο".  

Ακολούθως ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας  στην  ομιλία του τόνισε: "Μέσα από τον διάλογο, τη σύνθεση, τη συναίνεση, τη συνεργασία και τη συμμετοχή θα καταφέρουμε να τα αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα και δυσκολίες υπάρξουν στη νέα θητεία που ξεκινά από 1η Σεπτεμβρίου".

 Ο κ. Νασίκας, αφού ευχαρίστησε θερμά τους πολίτες που με την ψήφο τους εξέφρασαν για δεύτερη φορά την εμπιστοσύνη τους στην πρόταση της παράταξής του για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, δεσμεύτηκε ότι μαζί με τους συνεργάτες του θα καταβάλλουν όλες τους τις δυνάμεις για να φανούν αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης.

"Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι ένας τόπος πραγματικά ευλογημένος τόπος που ξεκινά από το Χαλκοδόνιο όρος στο Ελευθεροχώρι και καταλήγει στο Αιγαίο Πέλαγος στο Καμάρι», είπε ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου και πρόσθεσε σε έμφαση πως `θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε οτιδήποτε παραγωγικό διαθέτει ο τόπος μας, να αναδεικνύουμε την ιστορία του και τις ομορφιές του, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα".

Όπως επισήμανε κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία αξιοποιήθηκε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία χρηματοδότησης μικρών και μεγάλων έργων υποδομής εκ των οποίων πολλά έχουν υλοποιηθεί και άλλων η υλοποίηση θα ξεκινήσει άμεσα, κάτι που θα συνεχιστεί και τη νέα τετραετία, καταθέτοντας νέες προτάσεις για χρηματοδότηση.

Ο κ. Νασίκας τόνισε πως η νέα δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με απόλυτη διαφάνεια και χρηστή διοίκηση ώστε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του Δήμου. "Κάναμε τα πρώτα βήματα ώστε να βάλουμε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στον τουριστικό χάρτη της χώρας των οποίων τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «συνεχείς θα είναι οι προσπάθειές μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας. Όλα αυτά, που πλέον για έναν πολίτη είναι αυτονόητα στην καθημερινότητά του, είναι για μας ζητούμενο.

Η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση, ο ηλεκτροφωτισμός, η σχολική στέγη, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δράσεις πολιτισμού, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές και άλλα πολλά, είναι ζητούμενα για ένα σύγχρονο δήμο, και προαπαιτούμενες παροχές στο δημότη, στον κάτοικο, στον επισκέπτη".

Αναφερόμενος στις παρατάξεις των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου είπε: "Πιστεύουμε στη διαχρονική αξία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί πάντα χρειάζεται να ενωθούν, πολλά μυαλά, και πολλά χέρια, για να ανοίξουμε δρόμους, που θα μας πηγαίνουν στο αύριο. Όλοι μας, είμαστε επιλογή, του εκλογικού σώματος και όλοι πρέπει να τιμήσουμε, την εντολή των συμπολιτών μας". Ο κ. Νασίκας, τέλος τόνισε ότι συνεργασία αφορά επίσης στην κεντρική κυβέρνηση, στην Περιφέρεια, στους συλλογικούς φορείς, στους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ενώ –όπως είπε- η δημοτική Αρχή επιδιώκει και τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου, που είναι οι βασικοί συνεργάτες της.

Ακολούθησε  η  ορκωμοσία  του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και η υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας.  

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Μαγνησίας Ζέττα Μακρή, Αθανάσιος Λιούπης, Κ. Μαραβέγιας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη,  η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ, Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κ. Χαλέβας, Ι. Τέας, Γρ. Ιγγλέσης και Γ. Κίτσιος,   ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Βασ. Καραΐσκος,  ο διοικητής του Α. Τ. Ρήγα Φεραίου, Στεφ. Καρκάλης,  ο διοικητής του 304 ΠΕΒ Ι. Αθανασέλης, ο διοικητής της Π.Υ. Βελεστίνου, Γ. Βλόντζος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης, ο Πρόεδρος του Δεληγεώργειου Ιδρύματος, Νικ. Δεληγεώργης και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Ι.Βογιατζάκης.  

Στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου υπήρχε μπουφές για όσους παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας.