ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Να βάλουμε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στον τουριστικό χάρτη της χώρας"

Η ομιλία του εκ νέου εκλεγέντα Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων την Πέμπτη (29/8) στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου
"Να βάλουμε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στον τουριστικό χάρτη της χώρας"
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Σεβασμιότατε

Σεβαστοί πατέρες της Εκκλησίας

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

Εκπρόσωποι  των πολιτειακών αρχών, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας

Αγαπητοί συνάδελφοι στην Αυτοδιοίκηση

Κυρίες  και κύριοι

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την παρουσία σας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μιας διαδικασίας  με σημαντικά και ουσιαστικά μηνύματα ευθύνης και σεβασμού για όλους μας.

Μετά από την εκλογική διαδικασία της 26ης  Μαΐου 2019 και το αποτέλεσμα των εκλογών, ερχόμαστε σήμερα να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης, απέναντι σε όλους εσάς, στους δημότες μας που καλούμαστε να υπηρετήσουμε.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους συμπολίτες μας που με τη ψήφο τους εξέφρασαν για δεύτερη φορά την εμπιστοσύνη τους στη δική μας πρόταση για το Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Σας ευχαριστώ που με την ψήφο σας εμπιστευτήκατε τα όνειρά σας, το μέλλον σας, τις ιδέες σας  και την ελπίδα, σε όλους εμάς και ιδιαίτερα στο πρόσωπό μου, ως Δήμαρχο του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Δηλώνω  σήμερα  ότι μαζί με τους συνεργάτες μου  θα καταβάλλουμε  όλες  μας  τις δυνάμεις για να φανούμε αντάξιοι της  εμπιστοσύνη σας.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι ένας τόπος πραγματικά ευλογημένος τόπος που ξεκινά από το Χαλκοδόνιο  όρος στο Ελευθεροχώρι  και καταλήγει στο Αιγαίο Πέλαγος στο Καμάρι. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε οτιδήποτε παραγωγικό διαθέτει ο τόπος μας, να αναδεικνύουμε την ιστορία του και τις ομορφιές του, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Στη θητεία που διανύσαμε,  εργαστήκαμε  ακούραστα και μεθοδικά προκειμένου να τιμήσουμε την εντολή που πήραμε από εσάς τους συμπολίτες μας.

Αξιοποιήσαμε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία χρηματοδότησης μικρών και μεγάλων έργων υποδομής εκ των οποίων πολλά έχουν υλοποιηθεί και άλλων η υλοποίηση θα ξεκινήσει άμεσα. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τη νέα τετραετία, καταθέτοντας νέες προτάσεις στα τρέχοντα χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Ρήγα Φεραίου και έτσι θα συνεχίσουμε με απόλυτη διαφάνεια και χρηστή διοίκηση ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του Δήμου μας.

Κάναμε τα πρώτα βήματα ώστε να βάλουμε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στον τουριστικό χάρτη της χώρας των οποίων τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα.

Συνεχείς ήταν και θα είναι  οι προσπάθειές μας για τη  βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας. 

Όλα αυτά, που πλέον για έναν πολίτη είναι αυτονόητα στην καθημερινότητά του, είναι για μας ζητούμενο. Η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση, ο ηλεκτροφωτισμός, η σχολική στέγη, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δράσεις πολιτισμού, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές και άλλα πολλά, είναι ζητούμενα για ένα σύγχρονο δήμο, και προαπαιτούμενες παροχές στο δημότη, στον κάτοικο, στον επισκέπτη.

Γνωρίζουμε ότι και στη νέα θητεία που ξεκινάει από 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν προβλήματα και δυσκολίες. Είμαστε όμως σίγουροι πως μέσα από το διάλογο, τη σύνθεση, τη συναίνεση, τη συνεργασία και τη συμμετοχή θα καταφέρουμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Οι θεσμικά διακριτοί ρόλοι μειοψηφιών και πλειοψηφίας, δε θα είναι εμπόδιο για συνεργασία, συμπόρευση και συναντίληψη για τα προβλήματα του τόπου.

Πιστεύουμε στη διαχρονική αξία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί πάντα χρειάζεται να ενωθούν, πολλά μυαλά, και πολλά χέρια, για να ανοίξουμε δρόμους, που θα μας πηγαίνουν στο αύριο.


Γι’ αυτό, πρωτίστως οφείλουμε, να αντιμετωπίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κορυφαίο όργανο Δημοκρατικής λειτουργίας, αφήνοντας πίσω τη στείρα αντιπολιτευτική πρακτική και αναζητώντας από κοινού προτάσεις και λύσεις.

Όλοι μας, είμαστε επιλογή, του εκλογικού σώματος και όλοι πρέπει να τιμήσουμε, την εντολή των συμπολιτών μας.

Η συνεργασία αφορά επίσης την κεντρική κυβέρνηση, την Περιφέρεια, τους συλλογικούς φορείς, τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Επιδιώκουμε τη  στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας, που είναι οι βασικοί μας  συνεργάτες.

Επιδιώκουμε τη συμμετοχή όλων των Υγιών Δυνάμεων του τόπου μας,  την ενεργοποίηση της ίδιας της κοινωνίας.

Η καθημερινή επαφή με τον πολίτη, την οποία κάναμε πράξη στη θητεία που διανύσαμε και σας υπόσχομαι ότι έτσι θα συνεχίσουμε, είναι αυτή που θα μας βοηθήσει, να κατανοήσουμε τα προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και να επιζητήσουμε λύσεις.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μου ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που με την προσπάθεια και τη συμβολή τους επισφράγισαν τη νίκη μας.

Θα ήθελα επίσης να καταθέσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη και τις θερμές μου ευχαριστίες στους απερχόμενους Συμβούλους που επί σειρά ετών προσέφεραν τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους στο Δήμο Ρήγα Φεραίου  και την τοπική κοινωνία.

Να ευχαριστήσω επίσης την οικογένειά μου και ιδιαίτερα τη σύζυγό μου για την υπομονή και τη διαρκή στήριξή τους.

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους νέους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια Κοινότητας και να τους ευχαριστήσω για την απόφασή τους να θέσουν εαυτούς στην υπηρεσία του τόπου και των συμπολιτών μας μέσω της συμμετοχής τους στα συλλογικά όργανα του δήμου.

Ζητώ από όλους προσήλωση στους στόχους που θέσαμε για να πραγματοποιήσουμε μία δυναμική αυτοδιοικητική πορεία. Μία πορεία στην οποία θα παραμείνουμε συνεπείς σε όσα αναφερθήκαμε στην παρουσίαση του σχεδιασμού μας για τη νέα θητεία.

Σας βεβαιώνω ότι η προσπάθεια όλων μας θα είναι συνεχής, χωρίς σκοπιμότητες και πάντα στην αρχή της ίσης αντιμετώπισης και της δίκαιης και συνετής διοίκησης.

Εύχομαι να έχουμε πάνω απ’ όλα υγεία.

Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας…

Σας ευχαριστώ