"Δώσε αίμα, δώσε ελπίδα: Μαζί σώζουμε ζωές"

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, του Π.Ο.Υ που τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου υπενθυμίζει τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και καλεί όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχει ενεργά στην πράξη αυτή της αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Στην Ελλάδα χιλιάδες συνάνθρωποί μας, όλων των ηλικιών έχουν ανάγκη από αίμα λόγω προβλημάτων υγείας, θύματα τροχαίων ατυχημάτων, χρόνια νοσήματα, χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες παιδιών με σοβαρές παθήσεις.
Μπορεί να είμαστε εμείς ή κάποιος δικός μας άνθρωπος σε αυτή τη θέση.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία σώζει ζωές.
Γιατί να γίνεις εθελοντής αιμοδότης:
- Το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν, προσφέρεται μόνο από υγιή άνθρωπο σε πάσχοντα.
- Μία αιμοδοσία μπορεί να σώσει μέχρι 3 ζωές ενηλίκων ή και 6 ζωές παιδιών.
- Στηρίζετε τον ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ, διασφαλίζοντας επάρκεια αίματος στις κρίσιμες στιγμές.
- Όμως υποστηρίζεται και η δική μας υγεία αφού δίνοντας αίμα
- τονώνεται το αιματολογικό μας προφίλ,
- προλαμβάνονται καρδιακά περιστατικά και
- προάγεται η ψυχική και ψυχολογική ευεξία μέσω του αισθήματος της προσφοράς και της συμμετοχής.
Τι χρειάζεται για να δώσεις αίμα:
ΟΛΟΣ ο ΥΓΙΗΣ πληθυσμός ηλικίας 18-65 ετών άνω των 50 κιλών, μπορεί να δώσει αίμα μέχρι και 4 φορές τον χρόνο.
Που μπορείς να δώσεις αίμα:
Μπορείς να δώσεις αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο του ΕΣΥ που διαθέτει τμήμα Αιμοδοσίας καθώς και σε κινητές μονάδες αιμοδοσίας όταν διοργανώνονται αιμοληψίες.
Αιμοδοσία Γ.Ν. Βόλου: 2421351734
Ωράριο αιμοληψιών:
Καθημερινές: 08.30-13.30 και 17.30-20.00
Σαββάτο: 09:00-13:00
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου στα τηλέφωνα 2425350011 & 2425022222.