ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου συγχαίρει κι ενημερώνει

Συγχαρητήρια επιστολή του Διευθυντή Βάιου Λιαπόπουλου και του Συλλόγου Διδασκόντων
Το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου συγχαίρει κι ενημερώνει

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αποφοίτους του σχολείου για την επιτυχία τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Η επιτυχία τους αποτελεί επισφράγισμα του κοπιαστικού αγώνα και της σπουδαίας προσπάθειας που κατέβαλλαν τα προηγούμενα χρόνια. Εύχονται σε όλους καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους ως ακαδημαϊκοί πολίτες πλέον. Εκφράζουν επίσης συγχαρητήρια στους γονείς των αποφοίτων που στήριξαν ποικιλοτρόπως την προσπάθεια των παιδιών τους.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ενήλικη μαθήτρια του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου Ντουσίκα Γεωργία που πέτυχε την εισαγωγή της στο τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς στέλνει το μήνυμα πως "Πότε δεν είναι αργά και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτo!" Η Γεωργία είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και χρειάστηκε κόπος, απόθεμα δυνάμεων και επικέντρωση στο στόχο προκειμένου να συνδυάσει το απαιτητικό οικογενειακό πρόγραμμα με τις καθημερινές μαθητικές της δραστηριότητες και την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ευελπιστούμε ότι η Γεωργία θα είναι ο φάρος που θα δείξει το δρόμο και σε άλλα άτομα με τις ίδιες ανησυχίες τα οποία θα θέλανε να αποκομίσουν νέες γνώσεις ή και να επικαιροποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες με σκοπό να διαμορφώσουν για τον εαυτό τους καλύτερες συνθήκες στην όλο και περισσότερο απαιτητική αγορά εργασίας. 

Σημειώνεται ότι από τους επτά (7) απόφοιτους που προσήλθαν στις εξετάσεις οι πέντε (5) εισήχθησαν σε σχολές των Α.Ε.Ι. πρώτης προτίμησης.

Υπενθυμίζεται τέλος σε όλους τους απόφοιτους του ΕΠΑ.Λ. και κατόχους πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα εφαρμοστεί και πάλι ο θεσμός του δυϊκού συστήματος εκπαίδευσης (μαθητεία) και θα λειτουργήσει το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας που περιλαμβάνει μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας και μαθήματα ειδικότητας στη σχολική μονάδα. Οι μαθητευόμενοι συνάπτουν σύμβαση εργασίας με τον εργοδότη, λαμβάνουν αποζημίωση και υπάγονται σε ασφάλιση. Με την ολοκλήρωση του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας και πριν τη συμμετοχή σε εξετάσεις Πιστοποίησης, κάθε μαθητευόμενος δύναται να παρακολουθήσει προπαρασκευαστικά μαθήματα πιστοποίησης, που οργανώνονται με την ευθύνη του ΥΠΠΕΘ. Οι απόφοιτοι της "Τάξης Μαθητείας" λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου στο τηλέφωνο 24250 23235.