ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητέρα δίνει Πανελλήνιες κι εκπληρώνει το όνειρό της

Αναμφίβολα, η Γεωργία Ντουσίκα, μας αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά!
Μητέρα δίνει Πανελλήνιες κι εκπληρώνει το όνειρό της

Οικογένεια, (ξανά) σχολείο και διάβασμα για την επίτευξη ενός στόχου που δεν έχει ηλικία!

Η 44χρονη Γεωργία Ντουσίκα από το Βελεστίνο, μητέρα ενός παιδιού, συμμετείχε στο θεσμό των φετινών πανελληνίων ως απόφοιτος του άλλοτε ΤΕΛ (Τεχνικό Λύκειο) πετυχαίνοντας την εισαγωγή της στο στο τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κόπος, απόθεμα δυνάμεων και προσήλωση στο στόχο προκειμένου να συνδυάσει το απαιτητικό οικογενειακό πρόγραμμα με τις καθημερινές μαθητικές της δραστηριότητες αλλά και την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η Γεωργία μπήκε ξανά σε ρυθμούς διαβάσματος ύστερα από χρόνια, ξεκινώντας να φοιτά στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου, όντας φέτος μαθήτρια της Β` Τάξης στον τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος. 

Τη φετινή σεζόν αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με το διάβασμα κυνηγώντας παράλληλα το μεγάλο όνειρο των σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελληνίων.

Και τα κατάφερε!

Όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας του Βελεστίνου, στην οποία κι άλλοι ενήλικοι δημότες κάθονται ξανά στα θρανία, "ευελπιστούμε ότι η Γεωργία θα είναι ο φάρος που θα δείξει το δρόμο και σε άλλα άτομα με τις ίδιες ανησυχίες τα οποία θα θέλανε να αποκομίσουν νέες γνώσεις ή και να επικαιροποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες με σκοπό να διαμορφώσουν για τον εαυτό τους καλύτερες συνθήκες στην όλο και περισσότερο απαιτητική αγορά εργασίας".