ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σηματοδοτεί για πολλούς νέους και νέες το τέλος μίας απαιτητικής και αγωνιώδους πορείας και την αρχή μιας νέας που θα τους φέρει  πιο κοντά στην πραγμάτωση των στόχων και των ονείρων τους. Ακόμη και για όσους δεν είδαν το πέρας αυτής της προσπάθειας να συνοδεύεται με την αναμενόμενη ίσως επιτυχία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προσπάθεια αυτή καθ’ αυτή και ο αγώνας, τους έχουν ωριμάσει σαν προσωπικότητες για να τους οδηγήσουν αργά ή γρήγορα στην εκπλήρωση των στόχων τους.  

Μ’ αυτές τις σκέψεις, στα παιδιά που κατόρθωσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις, θα ήθελα από καρδιάς να δώσω πολλά συγχαρητήρια!

Έχετε κάνει το πρώτο βήμα και ετοιμάζεστε για το επόμενο ταξίδι, που στο χέρι σας είναι να το ολοκληρώσετε με δουλειά και προσήλωση στο στόχο σας.

Στους δε νέους που δεν τα κατάφεραν σε αυτή τους την προσπάθεια.

Θέλω να πω πως δεν πρέπει και δεν αξίζει να απογοητευθούν. Πρέπει να δουν την αποτυχία ως μία προσωρινή μόνο δυσκολία και ως ένα επιπλέον εμπόδιο που όμως η παρουσία του σίγουρα τους έχει διδάξει πολλά και πλέον καλείστε και μπορείτε να το προσπεράσετε για να συνεχίσετε.

Βέβαια, μέσα σ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνούμε και τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τις προσπάθειες των παιδιών.

Πολλά μπράβο αξίζουν στους γονείς και τους καθηγητές που στήριξαν και στάθηκαν δίπλα στους υποψήφιους σε όλη τους τη διαδρομή!

Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά!

Η ζωή είναι μια όμορφη διαδρομή με τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της, αλλά να έχετε πάντα κατά νου πως ό,τι και αν κάνετε, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας και να παλεύετε γι αυτά. Είστε το μέλλον αυτού του τόπου και στην πορεία θα διαπιστώσετε πως όποιος προσπαθεί και δεν παραιτείται, μπορεί να πετύχει πολλά, ίσως περισσότερα απ’ ότι στην αρχή νόμιζε!

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος