ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι food bloggers του Βόλου με τα λαχταριστά γλυκά!

Οι Ευγενία, Σοφία και Χριστίνα Σκρουμπέλου, προσφέρουν προς τέρψιν των χιλιάδων ακολούθων τους, στυλιζαρισμένες και "εύγευστες" εικόνες στα social media διαχειριζόμενες εδώ και έξι χρόνια το blog "Oh my deer"
Οι food bloggers του Βόλου με τα λαχταριστά γλυκά!
Οι τρεις αδερφές, Χριστίνα, Ευγενία και Σοφία από τη Νέα Ιωνία

Σε μία σύγχρονη και δη τοπική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού των αδερφών Γκριμ, οι περιπλανώμενοι Χάνσελ και Γκρέτελ θα έφταναν έξω από ένα σπίτι στη Νέα Ιωνία που με την πρώτη ματιά θα έμοιαζε σαν τα άλλα. Ωστόσο η μυρωδιά κανέλας που θα ανάβλυζε και η άχνη με την οποία θα ήταν πασπαλισμένα τα κεραμίδια, θα οδηγούσε τα παιδιά να χτυπήσουν το κουδούνι.

Την πόρτα δεν θα άνοιγε μία δόλια μάγισσα αλλά τρεις χαριτωμένες αδερφές, εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα, που τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να εδραιωθούν στο food blogging με… ειδίκευση στα γλυκά και το instagram!

ρεπορτάζ: Φοίβος Παπαγεωργίου 

Οι Ευγενία, Σοφία και Χριστίνα Σκρουμπέλου, προσφέρουν προς τέρψιν των χιλιάδων ακολούθων τους, στυλιζαρισμένες και «εύγευστες» εικόνες στα social media διαχειριζόμενες εδώ και έξι χρόνια το blog «Oh my deer» (deer, το ελάφι στα αγγλικά).


Με μία οπτική συχνά ρετρό, αρκετά προηγούμενων δεκαετιών, brunches, πολυώροφα cakes, παραδοσιακές πίτες, ροφήματα, cupcakes, τάρτες και άλλα πολλά παρελαύνουν στο λογαριασμό των κοριτσιών που ποζάρουν σε τακτική βάση μαζί με τα γλυκά τους!

Βράβευση από το Marie Claire στην κατηγορία «Insta Foodie», συνεργασίες για διαφήμιση με εταιρείες οικιακών ειδών, πρώτων υλών για μαγειρική - ζαχαροπλαστική αλλά και άλλων προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό! Πολλές παρουσιάσεις της δουλειάς τους σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα (Madame Figaro, Athens Voice, Olive Magazine, Ζάχαρη και Αλεύρι Miss Bloοm).

Γνωρίστε τα κορίτσια που φτιάχνουν τέλεια γλυκά αλλά παραδόξως, όπως μας εξομολογήθηκαν… δεν είναι και τόσο γλυκατζούδες!

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη μαγειρική - ζαχαροπλαστική και το blogging; Μας άρεσε πάρα πολύ να μαγειρεύουμε, όταν ήμασταν μικρές ξεκινήσαμε να κάνουμε κρέπες. Βλέπαμε και τη μητέρα μας που έφτιαχνε κάτι «περίεργα» γλυκάκια, το έψαχνε. Όσον αφορά το «Oh my Deer», πίσω στο 2013, ήταν η περίοδος που ήταν στη μόδα τα blogs. Ξεκινήσαμε να δημιουργούμε αλμυρά και γλυκά πιάτα, στη συνέχεια το ψάχναμε περισσότερο. Παρακολουθούσαμε διάφορα blogs στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το πώς φωτογραφίζουν… Σχετικά με το όνομα, προέκυψε από την Σοφία που έχει ως αγαπημένο ζώο το ελάφι και δημιούργησε το λογοπαίγνιο!

Ποιος είναι ο στόχος που θέλετε να πετύχετε; Σαφώς και δεν είναι μόνο το κέρδος. Δουλεύουμε όλες σε διαφορετικά ωράρια οπότε η «εργασία» για το blog είναι πλέον κι ένας τόπος συνάντησης για εμάς! Θέλουμε να περνάμε όμορφα, να κάνουμε κάτι δημιουργικό. Ξεκινήσαμε από μία κοινή βάση αλλά κάθε μία κοιτά να εξελιχθεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Χρειάζεται να επενδύσεις σε γνώσεις και υλικά για να γίνεις καλύτερος. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε συνταγές, να μάθουμε πιο πολλά, πάνω στο αντικείμενό της η κάθε μία και να διαφημίζουμε προϊόντα. Γιατί όχι, κι ελληνικά, παραδοσιακά. Όλα πρέπει να γίνουν σιγά-σιγά, θέλουν το χρόνο τους… Ωραία ιδέα θα ήταν κι ένα δικό μας στούντιο που θα μπορούμε να κάνουμε μάθημα «παρουσίασης» ενός γλυκού, το οποίο, εκτός από την παρασκευή, περιλαμβάνει τη διακόσμηση, τη φωτογραφία κ.λπ.

Πώς νιώσατε για βράβευση από το Marie Claire: Αρχικά, δεν είχαμε προλάβει καν την προθεσμία και λέμε, «δεν πειράζει, θα προσπαθήσουμε του χρόνου». Υπήρξαν όμως αποχωρήσεις και μας προτάθηκε να συμμετέχουμε, με δημιουργία βίντεο και σε συνεργασία με εταιρείες. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε γιατί δεν είχαμε δηλώσει συμμετοχή ώστε να έχουμε προετοιμαστεί. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε κι ένα «challenge» που περιελάμβανε η διαδικασία. Ήρθε όμως τελικά σαν επιβράβευση και μας έκανε πολύ χαρούμενες!

Πώς βοηθά το instagram τη δουλειά σας; Μέσω ενός «hashtag» (σ.σ. λέξη κλειδί που αφορά τη δημοσίευση), μπορεί ο καθένας να δει το έργο σου. Έτσι επικοινώνησε και ο εκδοτικός οίκος της διάσημης αγγλίδας σεφ, Rachel Khoo και μας έστειλε το βιβλίο της! Ακόμη, οι περισσότερες εταιρείες κοιτούν τον αριθμό ατόμων που σε ακολουθούν, τη σχέση σου με αυτούς, όπως τα σχόλια και τα likes. Σε αυτό το μέσο μας βρίσκουν και άλλοι food bloggers! Συνήθως παρουσιάζουμε εκεί το γλυκό με μία υποσημείωση και παραπέμπουμε στο blog αν θέλει να δει κανείς ολόκληρη τη συνταγή. Το instagram είναι μία παγκόσμια κοινότητα, το κοινό μας προέρχεται κυρίως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, όχι τόσο από την περιοχή μας. Να σημειώσουμε όσον αφορά την παρουσίαση πως είμαστε κι εμείς τελειομανείς στο όριο. Αν δεν βγει ωραίο το γλυκό δεν το φωτογραφίζουμε καν!

Τι είδους γλυκό που θα ταίριαζε στον Βόλο; Κάτι παραδοσιακό, μάλλον σιροπιαστό και λόγω Πηλίου. Αν και πολλά μαγαζιά πλέον διαφημίζουν το cheesecake νομίζουμε ότι ένα γλυκό του κουταλιού θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό!

Πώς συνδυάζετε την εκπαιδευτική σας ιδιότητα με το food blogging; Από άποψη χρόνου υπάρχει μια δυσκολία. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την δημιουργικότητα που απορρέει από το επάγγελμά μας. Έχοντας οι δύο από εμάς να κάνουμε κυρίως με παιδιά, παίρνουμε ιδέες ή τυχαίνει να διδάξουμε και ζαχαροπλαστική! Εκεί μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι και την αριθμητική μετρώντας, προσθέτοντας και αφαιρώντας γραμμάρια!

 

Θα λαμβάνατε μέρος σε αντίστοιχο reality: Όχι, ίσως είμαστε αρκετά εσωστρεφείς για κάτι τέτοιο! Επίσης η τηλεόραση απλώς θα σε κάνει γνωστό, για να εξελιχθείς στο αντικείμενό μας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Τώρα τελευταία, με την παρότρυνση της μητέρας μας προσπαθούμε να κάνουμε φαγητά-γλυκά που να θυμίζουν Ελλάδα, όπως οι πίτες. Πρέπει αντιστοίχως βέβαια να συνθέσουμε και το ανάλογο σκηνικό!

 

Τελικά, υπάρχει μυστική συνταγή για το τέλειο γλυκό και τι προϋποθέτει; Χρειάζεται αγάπη! Να μην είσαι αρνητικός κατά την παρασκευή του.

Χρειάζεται καλή διάθεση αλλά και χρόνος, να το προσέξεις. Τέλος, αν και ακούγεται λίγο παράξενο για τις παραδοσιακές νοικοκυρές, είναι απαραίτητο και λίγο αλάτι που, όπως και στη ζωή, εξισορροπεί τις καταστάσεις!

*Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα http://www.ohmydeerblog.com/. Επίσης στο instagram: ohmydeerblog και στο facebook: Oh my deer.

Πιο διαβασμένα